Grei skuring borte mot Runar! – Elverum

Grei skuring borte mot Runar!

Runar-Elverum 30-35

Elverum starter kampen veldig godt i Runarhallen onsdag kveld. Allerede etter 4 minutter leder gjestene fra Hedmark hele 3-0 over vertene fra Runar. Bakover startet Nergaard bra i målet og fremover er det Stegavik som styrte spillet med klokskap.

Det tar hele 6.50 før GRUNDIGligaens toppscorer setter sin første for dagen. Runar pådrar seg en utvisning i det de forsøker å stoppe Stegavik. Overtallet bruker Elverum godt og ballen ender opp ute hos Lindboe som er sikker som banken. I angrepet etterpå øker Burud til 5-1 i samme overtall. Elverum vant denne perioden 2-0 og har tidlig sikret seg ett godt grep om kampen.

Etter 10 minutter ledet gjestene fra Elverum 7-3 etter at Jonas Burud satte sin 2.scoring for dagen. For Runar var det deres storskytter Linus Nilsson som satte de to siste ballen bak Nergaard.

Elverum er helt fantastiske i angrep de første 15 minuttene av kampen. Kampens gigant i kampen mot Kadetten, Petter Øverby har satt hele 5 baller bak keeperne til Runar midtveis i omgangen. Elverum leder 11-6. For Runar har Nacor Medina Perez fått litt fart på angrepet, men det kladder litt mot gamle lagkamerater. Etter 16 minutter må nevnte Øverby sette seg i 2 minutter i det han blir regelrett fintet helt ut av hallen av Medina Perez. Overtallet vinner Runar 2-0 og stillingen etter 18minutter er 8-11 til gjestene.

En god Steffen Stegavik tar noen minutter på benken for bortelaget, og inn kommer Håkon Ekren. Han fortsetter den gode trenden med å banke ballen inn i målet med en god underarm. Elverum fortsetter å kjøre over Runar. Bakerst står Nergaard godt og fremover er det helt fantastisk. Elverum spiller med stor variasjon og selvtillit i angrepsspillet, og som oftest ender ballen opp hos en målkåt strekspiller ved navn Petter Øverby.

Elverum rullere rundt på laget i den første omgangen. Det er moro at Jørgen Jansrud får noen minutter på banen. Utenom han så har også Burud kommet inn som back. Burud startet kampen meget bra ute på kanten for Elverum. Bra og viktig at Apelgren og Hamar prøver de såkalte ungguttene i den første omgangen.

Petter Øverby setter sin 8(!) scoring i det han setter Elverums siste scoring for omgangen. Omgangen ender med en 13-18ledelse til Elverum etter at Nergaard redder ett straffekast fra Herman Gjekstad i siste sekund.

Elverum og Runar setter like mange baller bak hverandres målvakt i løpet av de første 5 minuttene av den 2.omgangen. Stillingen er 21-16 etter at Lindboe tricker inn sin 3.scoring for kvelden. Bak hos Runar har Zanotti ett stort problem. Ingen av keeperne har dagen. Hansen og Jurisic er inn og ut av målet for hvert 5.minutt. Vanskelig å få nok selvtillit til å redde skudd når de aldri får den tryggheten som trengs.

Elverum fortsetter å sette ballene bak de svimle målvaktene hos Runar. Jonas Burud fører Elverum opp i en 24-18 ledelse i det Elverum kjører en kontring etter 8 minutter av omgangen. Men Runars beste spiller Pavlovic reduserer like etterpå.

Runar reduserer to ganger til før Mehl tenker at nok er nok, men Pavlovic holder Runar inne i kampen på dette tidspunktet. Den fotrappe høyreback/kanten skyter nesten alene Nergaard ut av målet til Elverum. Bakken Øien får muligheten til å fortsette den gode trenden fra de siste kampen.

Heldigvis for Elverum er det en del vinnerskaller i laget. Runar kommer aldri nærmere enn 3 mål innpå og er de kun 3 mål bak står spillere som Mitrovic, Mehl og Lindboe frem for gjestene. Steffen Stegavik styrer det hele med gode avtaler og bevegelser, noe som gjør jobben enkelt for medspillerne hans.

9 minutter før slutt leder Elverum med 6 mål etter at Mitrovic gjør det helt fantastisk bra for gjestene. I undertall setter han to baller i mål bredt ute til høyre og han avgjør nesten kampen for Elverum. Gjestene kontrollerer kampen på dette tidspunktet og det virker som at Medina Perez &co nesten gir opp kampen.

Nikolaj Mehl setter den berømte spikeren i kista i det han kontrer inn 33-26 når det kun er igjen 6 minutter av kampen. Mehl setter seg også på benken til fordel for Burud som får nyttige minutter på bak på banen for Elverum.

David Wattstrøm får æren av å sette den siste ballen i nettet for gjestene. Kampen ender med en sikker 35-30 seier til Elverum. Petter Øverby blir kåret til Elverums beste spiller, men det var veldig jevnt med Luka Mitrovic som også var meget god i kampen mot Runar.