Nergaard og Lindboe i landslagsklasse ordnet seier! – Elverum
Morten Nergaard var banens beste

Nergaard og Lindboe i landslagsklasse ordnet seier!

Elverum-Bækkelaget 32-22

Kampen starter ganske trått for Elverums del. Selv om Lindboe setter kampens første mål, er det Bækkelaget som går opp i en ledelse på 2-1 etter 5 minutter. Elverum spilte på veldig små marginer fremover, og det virket som om laget ikke var helt på i starten. Bakerst hadde de Morten Nergaard som sørget for at lagene holdt kontakten med mange fine redninger.

9 minutter ut i kampen er lagene helt likt. Kampen er hadde ikke helt satt seg, og fortsatt var Elverum litt heldig som ikke lå lengere bak. Gjestene fra Oslo er meget gode i ankomst- og angrepsspillet. En god Torjus Bjørnstad setter opp backene og kommer selv til gode sjanser. Uheldigvis for de blå fra Oslo har hjemmelaget en Morten Nergaard som viste seg fra en umenneskelig side denne kvelden.

Elverum og deres kantspillere satte hver sin ball og plutselig var Elverum oppe i en ledelse på 2 mål.  Nergaard poler en ball fra Hauge, og Elverum setter nok en ball bak Jungman. En litt dårlig start, men allikevel ledet Elverum 6-3 tidlig, etter at en god Lindboe satte sin fjerde ball for kvelden. Scoringen var en nydelig flyver.

Jan «proppen» Karlsson må legge det grønne kortet allerede etter 13 minutter. Svensken bytter ut nevnte Bjørnstad og Rød. Rød hadde ingen god start på kampen for gjestene fra Oslo. Minuttet etterpå redder Nergaard sitt 2. straffekast for dagen. Denne gang er det Nicolay Hauge som brenner ett skudd mot Elverumsingen.

Elverum ledet 9-4 etter ca 15 minutter, men gjestene fra Oslo gir seg ikke. Oslolaget reduserer ett par ganger før Stegavik setter inn 10-6 etter at Nergaard reddet et skudd fra Gulliksen. Erik Toft får virkelig vist frem slegga si etter 21 minutter. Rødtoppen fyrer av og Jungman i målet har ikke sjans til å stoppe ballen. Svensken var heldig som ikke ble truffet av prosjektilet.

Hauge setter en etterlengtet ball etter en målløs periode på nærmere ti minutter. Elverum ledet 12-7 4 minutter før pause. Lagene kommer omtrent til like gode sjanser, men en meget god Nergaard var årsaken til at Elverum hadde en komfortabel ledelse inn mot pause. I gjestens mål står også Jungman til godkjent, men mangler noen redninger på å være på nivå med hjemmelagets målvakt.

Bækkelaget tok innpå noen enkle mål før pause, men heldigvis for Elverum klarer Luka Mitrovic å banke inn omgangens siste scoring. Stillingen er 14-9 når lagene tuslet inn i garderoben. Omgangen har vært jevn, men prestasjonene til Elverums spiller nr 87 var den store forskjellen på lagene.

Elverum startet den 2.omgangen fantastisk. Bækkelaget og Hauge får en utvisning i Elverums første angrep der Mitrovic setter inn omgangens første mål. I overtallet klarer Elverum å få ballen ut til Lindboe. Kantspilleren er sikker og Elverum leder med hele 7 mål etter 4 minutter av den 2.omgangen. André Lindboe setter sitt 3.straffekast etter han selv ble tatt når Elverum prøver på en flyver. Stillingen er 17-9 og Lindboe har satt hele 8 av ballene i nettet.

Kun 20 sekunder senere setter Ivanscik nok en ball for Elverum. Proppen ser ingen annen løsning enn å legge kortet. Elverum startet den 2.omgangen forrykende og i prinsippet så avgjorde de kampen i denne perioden.

Bækkelaget scorer tre kjappe må på rad og Børresen ble utvist i den siste situasjonen der Rød setter ballen under Nergaard. Lindboe får endelig en liten mulighet bakfra på banen. Kristian Rammel forventer en finte, men nevnte Lindboe måker ballen over hodet hans og ned til venstre for Jungman. Lindboe viste høy internasjonal i kampen mot BSK.

Etter 16 minutters spill var stillingen 23-16 til Elverum. Lagene fulgte hverandre fra 6 til 8 mål store deler av den 2.omgangen. Elverum virket veldig komfortable etter en god avslutning på de første 30 og en veldig god start på siste 30.

På stillingen 26-17 går Morten Nergaard og setter seg til fordel for Vegard Øien. Øien kommer inn på verst tenkelige tidspunkt, siden BSK har fått straffe. 94-modellen fra Nordskogbygda gjør som sin makker og redder et straffekast fra Torjus Bjørnstad. Bjørnstad hadde ingen god kveld i Terningen Arena.

Øien startet innhoppet helt fantastisk. Kevin Gulliksen får to 100%-sjanser mot han, men begge forsøkene redder Øien. Må være fantastisk for Apelgren og ha to fantastiske keepere som presterer så godt.

7 minutter før slutt velger trenerteamet til Elverum å bytte ut hele laget. Bækkelaget får to kjappe reduseringer og øynet kanskje et lite håp. Det håpet bomba Erik Toft fra dem. Med sin magiske skuddarm fører han vertene opp i 7-måls ledelse.

Aleksander Børresen danser ballett i det han satte inn Elverums 29 ball for kvelden. Den høye strekspilleren var fast bestemt på å sende ballen ut til David Wattstrøm, men i det han skal det har BSK kommet seg hjem. Børresen må ta frem finmotorikken i det han setter ballen enkelt i mål.

Jonas Burud fikk æren av å avslutte målshowet for et Elverums-lag som imponerer de siste 50 minuttene av kampen. Elverum vinner 32-22 over BSK.

Best for Elverum var Morten Nergaard, tett fulgt av en målkåt André Lindboe som endte på hele 9 scoringer i kveldens kamp.

Neste kamp spilles om en uke. Den blir garantert mye tøffere.