2 poeng i Montenegro! – Elverum

2 poeng i Montenegro!

Det var en jevn start mellom lagene nede i Montenegro denne tirsdagskvelden. Elverum og Magnus Søndenå ledet an, og ledet 4-2 etter en herlig lobb i overtall fra Sindre Heldal. Etter 8 minutter ledet Elverum med tre mål etter at de utnyttet overtallet de fikk i starten av kampen. Elverum satte et godt forsvar de neste 10 minuttene av kampen. Ikke før det hadde gått 12 minutter klarte de å overliste Nergaard for tredje gang i kampen. Dessverre for Elverum hadde de brent en del sjanser fremover, og ledet bare med to mål da 13 minutter var spilt.

Kasper Lien satte inn 8-4 til Elverum etter 16 minutter. Etter dette valgte hjemmelaget å stå med frimerke på Tobias Grøndahl, noe som gjorde at Elverum måtte ta frem noen nye planer for å løse fem mot fem spillet mot Cetinje. Selv om det ble litt annerledes angrepsspill så ledet Elverum med fem mål da Scott Wolkoff skulle inn for å prøve å stoppe ett straffekast. Centinje spiste inn noen mål på Elverum, men en god periode sørget for at de hvitkledde fra Norge var fem mål foran ijgen etter 27 minutter. Lukacs fintet seg strålende igjennom og satte inn 15-10 til Elverum. Inn mot pause så var det vertene som satte de to siste ballene, og dermed ledet Elverum 15-12 til pause.

I 2.omgang var det jevnt en stund, og Cetinje spiste inn noen av målene som Elverum ledet med. Men en  god periode fra Elverum gjorde at Elverum ledet igjen med fem mål da de hadde spilt 9 minutter av kampens siste omgang. Elverum spilte til tider god håndball på bortebane, men hjemmelaget ville ikke gi fra seg poengene uten kamp. Etter 16 minutter ledet Elverum 24-21, men Kassem Awad økte til fem mål like etterpå etter en fin avslutning. Morten Nergaard fikk et skudd midt i ansiktet fra distanse etter 20 minutter. Elverum mente de skulle ha ballen, men det var vertene som fikk muligheten til å redusere til 23-25. Vertene brukte den muligheten på beste vis, og satte ballen sikkert i mål. Borozan satte inn nok en redusering, og Cetinje var kun målet bak med litt over sju minutter igjen. Vertene hadde ikke vært så nærme Elverum siden starten på kampen. Hjemmelaget fikk også muligheten for å spille for uavgjort etter at Elverum misset et straffekast. Den muligheten grep de med begge hender da Krivokapic sørget for 25-25 etter en veldig bra finte i midten av forsvaret til Elverum. Tobias Grøndahl sørget for at Elverum tok igjen ledelsen da han revansjerte den forrige straffebommen med å sette inn 26-25 til Elverum. En strafferedning av Nergaard sørget for at Elverum kunne økt til to mål, men nok en gang ble det en bom da de kunne ta grepet om kampen.  Det ble spenning helt inn. Elverum ledet med to mål, men vertene reduserte da det gjennsto 40 sekunder. Elverum fikk muligheten til å avgjøre kampen da de ledet med ett mål, men en bom fra Elverum gjorde at hjemmelaget fikk en siste mulighet. En god blokk gjorde at Elverum til slutt vant 27-26 i en tøff bortekamp. Dessverre for Elverum vant Kadetten over Flensburg, og Elverum var dermed ute av Europa før siste kamp mot Kadetten. Morten Nergaard viste gamle kunstner og ble kåret til Elverums beste spiller.