Elverum-Fyllingen – Elverum

Elverum-Fyllingen

Elverum-Fyllingen 27-27

1.omgang starter veldig jevnt, før Fyllingen tar over kampen sakte men sikkert. Elverum sliter veldig med å flytte beina rask nok i forsvar, noe som resulterer i at de blir gang på gang gått av en mot en, og dette var med på å skape dårlige arbeidsforhold for keeper Nergaard. Etter 15minutter spill leder gjestene 9-6, og Apelgren ser seg nødt til å ta en time-out. I angrepsspillet ser det ut som at Elverum vil score flere mål i samme angrep, noe som kjent er helt umulig. Vi sliter med å slippe ballen til riktig tid og komme på hverandres bevegelser.

Våre gode kantspillere får veldig lite baller å jobbe med. Noe som er en gjenganger i hele kampen. Det blir for mye stress og vi kommer sjeldent til gode nok målsjanser. Verken kollektivt eller individuelt ser det ut som at Elverum er gode nok. Fyllingen er solide bakover på banen i store deler av omgangen, noe som gjør at Fyllingens gode keeper Lars Eggen Rismark får mange enkle redninger.

I slutten av den første omgangen tar Elverum innpå noen mål og når tiden slår 30minutter leder Fyllingen 12-13, men de har også fått tildelt sitt femte straffekast for kvelden. Elverums Morten Nergaard gjør som han pleier i viktige faser av kampen når han redder skuddet fra Fyllingens playmaker Julius Andersson. Stillingen til pause var altså 12-13 til gjestene fra Bergen.

Elverum starter den 2.omgangen ved et mål av Aleksander Børresen, og i påfølgende forsvar får Fyllingen sitt 6. straffekast. Denne gangen er det Eivind Tangen som kommer frem. Morten Nergaard gjør det samme som han avsluttet den første omgangen med å redde et straffekast fra gjestene.

Elverum har tydelig fått klare beskjeder om hva de skal gjøre i den andre omgangen. Gleden, samspillet og viljen er tilbake hos hjemmelaget og allerede etter 4 minutter av omgangen er Elverum i ledelsen. Etter 6 minutter av den andre omgangen har Håkon Ekren skutt Eggen Rismark ut av målet.

Han starter den andre omgangen med 4 kjappe scoringer, og er oppe i 6 mål etter 7 minutter spill av den andre omgangen. Elverum leder på dette tidspunktet 18-16. Elverum står mer samlet i forsvar nå, og det resulterer i enklere mål fremover på banen. Fyllingen tar seg sammen, og Iben Hvitsten kontrer enkelt inn sitt 6. mål til 20-20 etter en enkel teknisk feil av Elverum. 10 minutter før slutt blir Elverum tildelt straffekast på stillingen 23-22 til Fyllingen. Håkon Ekren som har vært sikkerheten selv brenner sitt første straffekastfor kvelden, og fyllingen får muligheten til å øke til to mål.

Eivind Tangen lar seg ikke be to ganger når han banker inn sitt 4. mål for kvelden. Nikolai Mehl svarer med en nydelig finte etterfulgt av en meget følsom flipp som barberer hodet på målvakten til Fyllingen. Mehl holder virkelig Elverum inne i kampen nå. Fyllingen scorer ved Tangen igjen, men Mehl tryller inn en redusering angrepet etter. Dansken hopper fra meget spiss vinkel og tricket inn 24-25. Elverum får et par gode muligheter til å utligne til 25-25, men i stedet for får fyllingen tildelt straffekast når det er igjen to minutter av kampen. Fredrik Mossestad tar veldig godt vare på muligheten og sender Fyllingen opp i en 24-26 ledelse.

André Lindboe reduserer når det er igjen 80 sekunder av kampen. Fyllingen fortsetter sitt gode angrepsspill når de spiller opp storskytter Eivind Tangen på flatt forsvar 40 sekunder før slutt. Gode spillere setter viktige ballen i mål når det gjelder, og Tangen banker ballen ned til høyre for Nergaard.

Elverum svarer med en time-out. Time-outen gir betaling direkte. Håkon Ekren setter ballen i mål. Fyllingen har ballen når det er igjen 25sekunder, og Elverum velger å spille med spiss(!!!). Håkon Ekren ligger oppe på motsatt banehalvdel når Fyllingen spiller angrep. Fyllingens trener Vidar Gjestdal forsøker å gjøre spillerne sine oppmerksomme på håkon, men stemningen i Terningen Arena er helt elektrisk (takk for god støtte), så ingen av spillerne hans hører beskjeden.

Fyllingen begynner å kaste gris, og ingen tør å gå på mål og det resulterer at det blir avblåst for passivt spill. Lindboe river til seg ballen, ser opp og hiver den opp til dagens beste spiller Håkon Ekren. Han gjør det han allerede har gjort 7 ganger før i kveld, nemlig å sette ballen i mål bak fyllingens keeper. Taket i terningen løfter seg når utligningen til 27-27 er et faktum.

Alt i alt gjør Elverum en OK kamp. De er favoritter før kampen, men mangler noen viktige spillere. Vi ser klart og tydelig hvor viktig kaptein Leonel Ojala er i denne kampen. Angrepsspillet er varierende men når vi scorer 27 på hjemmebane bør vi vinne kamper mot lag som ligger svakere plassert på tabellen.

All honnør til et tent og godt FyllingenBergen som gjør dette til en meget vanskelig hjemmekamp for oss. Fyllingens beste spillere var kantspiller Hvidsten og høyre bakspiller Eivind Tangen. Best for Elverum var unggutten Håkon Bratvold Ekren med sine 8 scoringer. Bratvold Ekren viser gang på gang at han fortjener en plass på laget til Michael Apelgren.

Neste hjemmekamp spilles mot Lillestrøm 8.mars, og etter kveldens «rysare» ser jeg ingen grunn til å ikke sette av denne datoen. Takk til alle 1359 som tok turen til Terningen Arena i dag! Vi ses garantert igjen.

Kampfakta: Elverum-Fyllingen 27-27

Målscorere Elverum: Andre Lindboe 1, Håkon Ekren 8, Nikolaj Mehl 5, Aleksander Børresen 5, Luka Mitrovic 4, Nils Martin Karlsson 2, Erik Toft 2.

Målscorere Fyllingen: Iben Hvidsten 7, Andreas Gjeitrem 4, Julius Andersson 4, Andreas Ungesson 2, Fredrik Mossestad 3, Eivind Tangen 6, Victor Sandberg 1.