Elverums seiersrekke stoppet av heltent Haslum. – Elverum

Elverums seiersrekke stoppet av heltent Haslum.

Haslum-Elverum 31-23 (17-9)

I rosasløyfekampen til Haslum var det hjemmelaget som startet klart best i kampen. Med gode taktiske vurderinger i forsvarsspillet ble det noen enkle kontringsmål for både Stian Breivik og Nicolas Suter. Da lagene hadde spilt 6 minutter så ledet Haslum 3-2 over gjestene fra Elverum. Haslum fortsatte det gode spillet som de leverte innledningsvis, og Trond Tjemsland økte til 5-2 etter at Elverum tok ut målvakten da Niclas Fingren fikk en litt streng utvisning.

Haslum økte også til 6-2, og like etter fikk Elverum muligheten til å spille 6 mot 4, men Christopher Hedberg ble stoppet av en god Trond Tjemsland. Simen Schønningsen satte sitt første mål etter 12:30 spilt. Den tidligere Haslumspilleren reduserte til 3-6. Benjamin Hallgren satte inn 8-4 etter 15 minutter og bare 30 sekunder senere så ledet Haslum med fem mål, og da måtte Børge Lund ta en timeout for å snakke med guttene sine.

Haslum var supertente, og kjempet på mange måter Elverum ut av stilen. Bakerst sto Tjemsland godt, og Glatthard lukket forsvaret, mens Elverum gjorde tekniske feil gang på gang. Etter 19 minutter så ledet bortelaget med 8 mål, før Dominik Mathe reduserte til 13-6. Stian Breivik sørget for at hjemmelaget ledet 17-8 etter 24 minutter da han enkelt løp inn sin femte scoring i den 1.omgangen.

Haslum ledet 17-9 til pause etter en helsvart omgang for Elverum. Haslum straffet bortelaget hver gang de gjorde tekniske feil og skuddbom.

De første minuttene av 2.omgang var jevne, og lagene hadde nettet like mange ganger etter 5 minutter av omgangen. Niclas Fingren fikk sin 2. utvisning da han noe tullete valgte å prøve å blokke et frikast til Haslum. Helt riktig dømt av dommerne. Haslum klarte ikke å overliste en god Thorsten Fries i buret til Elverum. Selv om Fries gjorde mange redninger bakover så klarte ikke Elverum å sette ballen i mål fremover. I stedet økte Strickland til både 9 og 10 mål for hjemmelaget. Etter 9:30 spilt ledet Haslum 21-11, helt fortjent. Niclas Fingren fikk også sin tredje utvisning i det Strickland satte inn sitt siste mål.

Haslum økte til 23-12 før Tobias Grøndahl satte inn en redusering fra straffemerket. Det var virkelig ikke dagen for Elverum denne kvelden. Haslum spilte godt, og var mye mer gira enn det bortelaget var. Elverums spillere var survete, manglet fokuset og var rett og slett mye dårligere i alle spillets faser i denne kampen. Etter 18 minutter ledet hjemmelaget hele 25-14 mot et bortelag som hadde store problemer med å overliste Trond Tjemsland i buret til Haslum.

Simen Holand Pettersen var en av få spillere som leverte godkjent i denne kampen. Sandefjordgutten satte ett par kjappe scoringer, men Nicolai Strickland sørget for at Haslum igjen økte til 9 måls ledelse, selv om Elverum prøvde med frimerke og mange andre taktiske løsninger bakover, uten å lykkes noe særlig med det.

Elverum tapte til slutt 31-23 etter at de ble spilt ut av hallen av et godt hjemmelag fra Bærum. Vi går for revansje allerede på torsdag mot PSG i Frankrike. HEIA ELVERUM