Onsdag braker det løs mot THW Kiel! – Elverum
EHF Champions League. Elverum - Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.

Onsdag braker det løs mot THW Kiel!

Onsdag reiser Elverum ned til Tyskland for å måle krefter med en av verdens beste klubber. THW Kiel er første test ute i Europa. Kiel har startet den hjemlige serien på best mulig måte. 3 av 3 seire med hele 29 plussmål er fasiten til nå. Elverum på sin side har vært litt rufsete. En god kamp borte mot Nærbø har blitt etterfulgt av to kamper som ikke har vært gode nok om de skal ha en sjanse mot det tyske storlaget.

Kiel har to tidligere Elverumspillere i stallen. Petter Øverby er vokst opp i Elverum håndball, mens Eric Johansson spilte i Elverum så sent som i fjor. Begge er nye i klubben før denne sesongen. Det blir et hyggelig gjensyn med to spillere som på hver sin måte har vært med på store ting i klubben. Petter var med i starten av Champions League-eventyret, mens Eric vant trippelen i Norge og spilte laget til en historisk åttendelsfinale der Elverum holdt PSG til uavgjort.

Selv om disse er veldig gode spillere så har Kiel spillere med enda større merittlister. Niclas Landin er kanskje den aller største. Målvakten har i en årrekke vært en av de aller beste i gamet, og har vunnet det aller meste man kan vinne på en håndballbane. Sander Sagosen er dessverre skadet, men på sitt beste er han også en av de aller beste i verden. I tillegg har de Harald Reinkind på høyrebacken. Landslagsmannen for Norge har alltid levert varene for den seiersvante klubben. Ute til høyre for seg har han den målkåte svenske kantspilleren, Niclas Ekberg. Svensken er en spiller som scorer masse mål uansett hvilke kamper han spiller.

Man kan nesten nevne alle spillerne til Kiel. Kroatiske Domagoj Duvnjak vil helt klart høre sitt navn når man snakker om de beste spillerne i verden. Miha Zarabec er en Tobias Grøndahl type. Teknisk spiller som ikke har samme størrelsen som sidebackene. I tillegg har de den tyske linjeduoen Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek. Begge to er landslagsklasse.

Det blir med andre ord en tøff oppgave som venter Elverum denne kvelden. Børge Lund håper at Endre Langaas er tilbake igjen fra skade, det samme med Stig Tore Moen Nilsen. Elverum må opp i prestasjon om de skal få to poeng i en meget tøff arena. Det er ingen umulig oppgave, men da må alle være klare 18:45 på onsdag. Kampen vises på viasat sine kanaler. VI går for to poeng! HEIA ELVERUM.

Kampstart er 18:45. Kampen ser du på TV3+ (tidligere Viasat4)