Mot vennene fra Sandfjord – Elverum

Mot vennene fra Sandfjord

Når Sandefjord kommer til Elverumshallen onsdag treffer André Lindboe  noen av de han spilte sammen med i fjor, spillere som Steffen Berg Løkkebø (t.v.) og keeper Simen Hansen.

Sandefjord, en gigant innen norsk håndball gjennom flere tiår tok grep for sviktende økonomi for ett år siden spillerne ble fristilt, og et skadeskutt Elverumslag hentet over André Lindboe i januar. Onsdag treffer André igjen sine gamle lagkamerater fra Sandefjord. Seriestarten var ikke den enkleste mot nyopprykkede ØIF Arendal på deres hjemmebane. Det ble et knepent tap, men tøffere håndtering fikk de da Drammen gjestet laget fra hvalfangerbyen.

Men det er farlig å la seg bli lurt av dette resultatet. Undervurdering kan bli den verste motstanderen onsdag kveld. Det er bare å minne om serieinnspurten mot Simen Hansen & Co for noen månender, et nederlag som sendte Elverum ut av medaljekampen i serien. Det var lenge krefter i gang for at de to Sandefjordlagene, Runar og Sandefjord, skulle slå seg sammen, men klubbfølelsene vant. Runer er en av gullkandidatene, og Sandefjord bygger opp et nytt lag med utgangspunkt i unge spillere på 23 år og yngre.

Toppscorere er 19-åringen Rein Havang og 21-åringen Steffen Berg Løkkebø med «nestoren» fra veldre, Stig Robert Bekkevold (23), som eldstemann. Dette er et lag i utvikling som bar vil bli bedre og bedre etter hvert som rutinen setter seg i laget. De kan overraske, og må ikke undervurderes.