Elverum Rullestolhåndball – Elverum

Elverum Rullestolhåndball

Treningstid: Lørdager kl 12.00 – 14.00 i Terningen Arena

Elverum Rullestolhåndball gjennomførte første prøvetrening 07. mai 2022. Klubbens visjon er å inkludere enda flere og å skape gode håndballopplevelser for så mange som mulig. Vårt største fokus er på mestring, utvikling, opplevelse av tilhørighet og aktivitetsglede. 

Spillergruppa i Elverum består av totalt 24 utøvere, med og uten en fysisk funksjonsnedsettelse. Det er menn og kvinner i alderen 19 – 65 år som kommer fra blant annet Lillehammer, Gjøvik, Eidsvoll og Elverum. Laget trener ukentlig i Terningen Arena, og deltar i ordinær serie for 3. divisjon herrer. I tillegg deltar laget på en nasjonal og en internasjonal turnering per år. 

Foto: Veronika S. Larsen

Nasjonalt har rullestolhåndballen hatt en fin utvikling de siste årene. Det er totalt fem klubber som har tilbud om rullestolhåndball per i dag. De andre klubbene som har et tilbud er Follo, Nordstrand, Ranheim og Årstad. Det ble etablert landslag høsten 2022, og laget tok bronsemedalje i kombinert Europa- og Verdensmesterskap samme år. IHF jobber aktivt for at rullestolhåndball skal inkluderes i programmet for de Paralympiske leker på sikt. 

Til tross for at tilbudet om rullestolhåndball hovedsakelig er rettet mot personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, så er det ikke et krav for å delta på nasjonalt nivå. Tvert i mot setter vi stor pris på alle som ønsker å prøve seg, om så bare en gang eller to. Det å inkludere funksjonsfriske håndballspillere gir mulighet for erfaringsutveksling, og er et viktig tiltak for relasjonsbygging og økt kompetanse på tvers av idretten. 

Vi har et eget tilbud for barn og unge i alderen 6 – 14 år. Les mer om tilbudet her: https://ehh.no/2024/03/12/elverum-rullestolhandball-yngres/

Har du spørsmål om tilbudet, ikke nøl med å ta kontakt!

Susanne Utgård 

Epost: susanneutgard@hotmail.com

Tlf: 988 55 098