Follo, en tøff utfordring – Elverum

Follo, en tøff utfordring

Flere tippet Follo som nedrykkskandidat, men de tilbakeviste spådommene med å åpne med seire mot gullkandidatene Haslum og Runar.

Riktignok ble det tap da de gjestet Arendal i forrige serierunde, men etter to seire på rad mot to av de antatt topplagene i Postenligaen så er det nesten naturlig at det kom en reaksjon. Styrken viste de i åpningskampene.

Elverum vet at de møter et lag som gjerne vil tilbake til det sporet de var på i seriestarten. Derfor regner de med at de må hente frem sitt beste om de skal få med seg poengene etter besøket i Langhushallen onsdag kveld.

Folle er dagens utgave av den gamle storheten Fredensborg, som noen husker fra Asfalten på 60-tallet. Klubben endret navnet til Fredensborg/Ski mens elverumsingene Lars Tore Ronglan og Dag Vidar Hanstad var stjernene både på klubb og landslag. I dag er det Follo som forsvarer de tidligere storheten, og fortsatt er det elverumsinger som preger klubben, selv om det ikke er på banen. De to Elverums-spillerne fra 70-tallet, Sixten Kjernlie og Erik «Arsen» Andersen, er med på den sportslige satsingen, Sixten som sportslig leder, og Arsen i en av trenerrollene.

Starten på sesongen viser at de er i ferd med å skape et nytt storlag, bygd opp med rutine og talenter for fjorårets juniorstall som hentet NM-gull til klubben I Spektrum for 10 måneder siden. Follo har en meget sterk første sekser med blant annet nyanskaffelsen fra Bodø, Kyrre Vegard Johannesen, som har med seg spillere som Erik Strøm, Anders Skiaker Myhra, Magnus Jøndal, Eldin Hajdarevic og Henrik Sverdrup Dahl. Disse 6 har alene sørget for 64 av lagets 73 mål så langt i serien, jevnt fordelt.

Det er bra at Taiga’n sørger for 2 busser og 100 – 150 elverumsinger på tribunene.