Det holdt, – så vidt – Elverum

Det holdt, – så vidt

Arendal tok ledelsen, og først etter 7,5 minutt kom Elverum etter på scoringslista. Elverum var oppe i ledelsen to ganger, men det var gjestene som var i føringen til 10 minutter gjensto av kvartfinalen i NM-cupen.

Elverum startet som de avslutten i seriekampen mot Arendal. Den gangen raste målene inn til det sto 30-17 til slutt. Men denne gangen sto gjestene i mot, og det gikk 3/4 av kampen før Elverum fikk noenlunde skikk på lagspillet og hentet inn igjen forspranget for tredje gang i kampen. Og da Morten Nergaard kom igjen etter en pause på benken, 10 minutter for slutt, gikk det meste Elverums veg. Morten hadde en dobbeltredning og to nye på klare målsjanser som var nok til at de kunne stikke fra med noen kjappe kontringsmål av Morten Post.

Men det ble nervepirrende i Elverumshallen. Arendal hadde taket på Elverum som liksom aldri kom i gang med noe som var i nærheten av det angrepsspillet de presterer på sitt beste. Samtidig ble avstandene for store i forsvar og dette gjorde oppgaven vanskelig for bakerste skanse. Dermed så gikk det mye av kampen før Elverum fikk utnyttet sine kjappe kontringer.

De andre kvartfinalene:

Drammen – Haslum          39 – 36

Bodø – Follo                     30 – 37

Bækkelaget – Runar        42 – 40 etter ekstraomganger, 35-35 etter ordinær tid.

Semifinalen trekkes torsdag, mens kampene spilles 11. november.

Kampfakta

Elverum – IØF Arendal 30-25 (14-14)

Kvartfinale NM

Mål/lag, Elverum: Morten Post 8, Sigurdur Ari Stefansson 7, Kjetil Aanestad 4, Lars Nordberg 3, André Lindboe 3, Leonel Ojala 2, Henri Auer 2, Sigmund Høie 1, Steffen Stormo Stegavik, Andre Tønnesen, Truls Moe Fjeseth, Aleksander Børresen, Morten Nergaard og Per Egil Riddervold.

Toppscorer Arendal: Andreas Kjølner Hansen 6.

Utvisninger, Elverum: 1 x 2 min. Arendal: 2 x 2 min.