Flere og flere friske – Elverum

Flere og flere friske

Den håpløse sykelista i spillerstallen har blitt kortere. Fortsatt er det et spørsmål for Christian Berge om Ari Stefansson rekker seriekampen mot Bode onsdag kveld.

Forrige uke var nærmest håpløs for Berge sitt mannskap. Med spiller på landslagsoppdrag og en nærmest endeløs sykeliste har det blitt lite spilletrening for mannskapet den siste uka. På mandag var de fleste på plass, fortsatt en del redusert, men han manglet fortsatt sin ventrehendte bakspiller, Ari Stefansson, og Erik Toft.

Onsdagens motstandere fra Bodø har hatt en langt tøffere start på sesongen enn hjemmelaget. For det første måtte de gjøre som Elverum i fjor, starte med -3 poeng på grunn av svak økonomi. Dernest møtte de serien med større og mindre skader på flere nøkkelspillere. I tillegg har de har hatt en tøff seristart med både Haslum og Runar på terminlista, to av de antatt største gull-kandidatene, som motstandere.

Nå har de alle på plass, og dermed kan det bli både spennende og underholdende i Elverumshallen onsdag kl. 18.00. Nordlendingenes nye trener i år, Geir Daniel Larsen, har sjøl erfaringer fra landslagsspill og proffspill i Frankrike. Han har tatt utfordringen med å bygge opp et nytt lag i Bodø, og spillerstallen består av en stor bredde av unge talenter og solid rutine. Ras Bloch kjenner vi fra før som en av seriens beste keepere, og i tillegger Davis Öbrink på klar av skaden, og allerede  forrige kamp markerte han seg med 8 scoringer for laget. Selveste Magnus Heieraas (26) tilhører de neste rutinertenerte, mens Hampus Jildenbäck (22) er lagets toppscorer med 18 seriemål, tett fulgt av unggutten Aleksander Mevatne (20) med 16 mål.

Det er ingen grunn til å undervurdere Bodø. I fjor var det oss, i år er det Bodø som møter hver seriekamp som om det er cup.