Ny jubel med ny klubb? – Elverum

Ny jubel med ny klubb?

I mai i fjor vant Per Refseth sluttspillfinalen med Elverum. Nå spiller Elverums-gutten for cup-finale i NM, for Bækkelaget, sammen med lagkameraten fra Elverums-suksessen, Anders Lund.

Og hjemme i Elverum sitter pappa Jon Refseth.

– Jeg er garantert finale, uansett, smiler Jon.

Onsdag kvald kl. 19.00 møter Elverum Oslo-klubben til semifinale. Vinneren fra denne kampen gir finalespill i Spektrum 30. desember.

Og det blir garantert ingen gratisbillett for hjemmelaget til Oslo i romjula. De ferskeste oppgjørene for Bækkelaget viser det. I kvartfinalen var det nettop Per Refseth som i løpet av halvannet sluttminutt puttet på to mål og sikret ekstra-omganger mot Runar som endte med seier over favorittene fra Sandefjord. Men de viste mot Fyllingen at cup-seieren over Runar ikke var noen tilfeldighet. Seriefavorittene fra Bergen måtte vende hjem etter solide 34-25 for Bækkelaget.

– Jeg tror Bækkelaget må spille opp mot sitt beste samtidig som Elverum ikke klarer å få ut sitt potensiale om Bækkelaget skal vinne oppgjøret i Elverumshallen, sier Jon Refseth, som kjenner begge lagene.

– Bækkelaget har et par rutinerte spillere, en på bakspillerplass og en strekspiller, som i tillegg til kvaliteter også er lure, fortsetter Jon. – Ved siden av disse har de flere kjappe spillere som allerede spiller på et høyt nivå. Men skal jeg være ærlig så tror jeg Elverums brede stall spiller på et litt høyere nivå på sitt beste.

Uansett hvem som vinner onsdag så blir det finale for meg, sier Jon, som nesten daglig jobber med håndball, enten på skolen, for Elverums-klubben eller regionen.