Befriende seier – Elverum

Befriende seier

Haslum rystet Elverum i 6 minutter, men da tok Christian Berge timeout, og etter 7-7 midtveis av første omgang ble det mest Elverum.

Elverum var klar over toppscoreren Kent Robin Tønnesen og bakspillermakkeren Bård Egil Tobiassen, og de ga elverumsingene en støkk da de sendte Haslum opp i 4-0-ledelse etter 6 minutter. Med timeout og korrektiver sendte Christian spillerne på banen igjen. Midtveis av omgangen var de ajour og resten og kampen økte de ledelsen og vant til slutt 32-24.

Det som imponerer med Haslum er at de eksporterer toppspillere til europeiske toppklubber, men de kommer alltid tilbake med nye talenter fra egne rekker. Men denne gangen ble laget med en snittalder på 20 år i letteste laget mot Elverum.

Denne gangen bestemte Elverum kommandoen innenfor egen 9-meter, Morten Nergaard takket for forsvarsjobben med tilsvarende kvaliteter mellom stengene, mens Lars Nordberg stilte inn kanonen og utnyttet oppspillene med kanonskudd på distanse. Og i tillegg varmet det skikkelig å se «hurtigtoget» Morten Post sette inn rusjmål etter sterke redninger av Morten Nergaard.

Viktig seier for Christian Berge sine elever, både med tanke på serietabellen, men kanskje aller mest en bekreftelse til spillerne sjøl foran 2 uker med forberedelse til neste store utfordring, cupfinale i Oslo Spektrum 30. desember.

Kampfakta

Elverum – Haslum HK 32-24 (15-12)

Tilskuere: 686

Mål, Elverum: Lars Nordberg 7, Morten Post 5, Ari Stefansson 4, Aleksander Børresen 3, Kjetil Aanestad 3, André Lindboe 3, Steffen Stegavik 3, Kalle Bjørkman 2 og Leonel Ojala 2.

Toppscorer Haslum; Kent Robin Tønnesen 12.

Utvisninger, Elverum: 3 x 2 min. Haslum: 5 x 2 min.

Dommere: Jon Iversen og Bengt Nilsen