Retning cupfinale – Elverum

Retning cupfinale

Etter 4 dager med avslappende juleferie starter Christian Berge opp jobben igjen 2. juledag med oppkjøringen mot cupfinalen 30. desember. Erfaringene fra i fjor har gjort presset mindre.

Ikke bare seriespillet, men også E-cup-spill opptok spillerne i fjor, samtidig som cup-finalen rustet opp drømmer og forventninger i hele Elverums-miljøet. Gjennom 2 måneder følte spillerne disse forhåpningene som levde i byen.

Også foran årets cup-finale er det store forhåpninger, men fokusen mot det som skal skje i Oslo Spektrum 30. desember har ikke hatt den samme intensiteten over like lang tid i år som i fjor. Og det er bra. Men den håndball-interessen som bor blant folk i Elverum er det nesten umulig å gå en meter uten å treffe på interesserte håndball-supportere som gjerne vil slå av en prat.

Dette er en styrke, men kan også være en utfordring – ved å bo i en liten by som Elverum. I byer som Drammen og Bergen blir forholdene mye større og dermed føles ikke oppmerksomheten like intens. Men den største styrken ligger i at «hele byen» vil ta del i håndball-gleden, og i Elverum føler vi både stolthet og glede over at laget igjen er klar for finale-spill. Og folk delere denne gleden. Nærmere 2.500 vil følge laget for å ta del i opplevelsen, først i Spektrum og så hjemme i Elverum noen timer senere.

Det er dette som står i fokus når spillerne møtes igjen 2. juledag.