Endelig vår tur – Elverum

Endelig vår tur

Etter en forrykende cup-finale, stinn av spenning i 2 x 30 minutter, satte Lars Nordberg inn det avgjørende seiersmålet i sluttsekundene. Og da tok det av, helt til små morgentimene i Elverum.

Avgjørelsen i finaleoppgjøret mot Drammen ble akkurat slik en drømmer om. Elverum knep innpå og var bare et mål bak, sekunder senere var de oppe på 23-23 før Drammen på ny tok ledelsen. Men Elverum svarte på tiltale og stillingen var fortsatt uavklart oglystavla viste 24-24. Da Morten Nergaard hindret Drammen ny scoring var det Elverum som hadde kontrollen  da de gikk i angrep, snaut minuttet før full tid.

– Jeg så ikke seiersmålet. Jeg hadde en prat med Steffen Solberg med tanke på ekstraomganger da alt plutselig eksploderte rundt meg, strålte Jonny Børresen, oppmannen som har vært med plaget på alle høydepunktene de siste sesongene med sluttspillseier for halvannet år siden, E-cup og NM-cupfinale for ett år siden og nå dette, seier og endelig en etterlengtet Kongepokal.

En seier kan aldri føles sterkere enn det befriende seiersmålet i sluttsekundene.

Men vi føler med Drammen som var med på å skape denne spenningen. De ledet det meste av kampen, og ut i 2. omgang var de faktisk 4 mål foran Elverum. Men Christian Berge valgte å sette innpå André Lindboe som i løpet av 30 sekunder satte inn to avgjørende scoringer samtidig som Morten Nergaard fortsatte med sitt fantastiske keeperspill.

Sporty var det også av Drammens-spillerne som besøkte Elverums-garderoben etter kampen med champagne og gratulasjoner. Da glemmer vi at de ikke hadde det mest oppløftende bilde-oppslaget på garderobe-døre for å tenne egne spillere foran finalekampen.

Og høy temperatur var det på banen. Dommerne la lista veldig høyt, ogspørsmålet var om de skulle klare å følge linja, eller om vi skulle få oppleve at lagene bare sto igjen med 3 spillere hver på banen. Men det gikk bra, tross knallharde taklinger og fantastisk innsats.

Christian takket Ola og Taiga’n

Elverumstreneren er full av beundring og respekt for Taiga’n. I fjor takket han grunnleggeren og hærføreren av Taiga’n, Ola Nordstrøm med å la han få sølvmedaljen etter NM-finalen. I år takket han igjen, denne gang med å la Ola få Hans Majestet Kongens Pokal i miniatyr.

Kampfakta

Drammen – Elverum 24-25 (12-11)

Oslo Spektrum.

6.647 tilskuere

Mål/lag, Elverum: Per Egil Riddervold, Morten Nergaard, Aleksander Børresen, Kjetil Aanestad 6, Karl Bjørkmann, Leonel Ojala, Sigmund Høye 1, Lars Norberg 7, André Lindboe 3, Andre Tønnesen 2, Sigurdur Ari Stefansson 1 og Steffen Stegavik 5.

Mål, Drammen: Espn Lie Hansen 12, Marcus Lotborn 3, Christian Spanne 2, Jan-Richard Lislerud Hansen 2, Simon Holm, Bård Kinn Nordhagen, Steffen Sckancke, Joakim André Hykkerud og Gøran Sørheim ett hver.

Utvisninger, Elverum: 5 x 2 min., Drammen: 7 x 2 min.

Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen.