Spillerne ga svar – Elverum

Spillerne ga svar

Christian Berge var dirigenten bak taktikken mot Sandefjord. Spillerne fant tonen og løste utfordringen, og 2 nye seriepoeng.

Etter «EM-oppholdet» fra seriespill var det ikke overbevisende spill av Elverum mot Runer, og Christian Berge var langt fra fornøyd da laget tapte mot Bækkelaget lørdag.

Men mot Sandefjord onsdag  feide spillerne det meste av uroen langt ut i Skjærgården i Sandefjord. Christian ga beskjed om hvordan han ønsket at de skulle løse utfordringene mot den offensive forsvarsformasjonen som ventet laget mot Sandefjord. Og i 20 minutter var det rene «maktdemonstrasjonen» hvor laget utnyttet bredden, stor bevegelse uten ball ogoverganger fra «blindsiden. 17-10 ledet gjestene før det roet seg litt, – men alltid betryggende ledelse til Elverum.

For STIF sørget Rein Havang for 7 av målene før pause, men etter sidebytte satte Berge merke mot Havang og dermed ble det ikke flere mål på den kortvokste Sandefjord-spillerne med sin kjappe skuddarm.

De hadde kontroll hele vegen, og da får det heller være at det ble litt mye mål bakover, – for det var sikkert like artig for spillerne som for publikum å oppleve angrepsspillet, og alle de store målsjansene spillet ga.

Men det er ikke lenge laget får være i ro, for allerede kommende onsdag kommer Follo til Elverumshallen, laget fra Ski som ligger bare ett poeng bak bronseplassen til Elverum.

Kampfakta
STIF – Elverum 31-25 (17-21)
Jotunhallen 1 

Mål, Elverum: Morten Post 10, Karl Bjørkmann 6, Steffen Stegavik 5, Lars Nordberg 4, Ari Stefansson 4, Aleksandet Børresen 3 og Andre Tønnesen 3.

Toppscorer, STIF: Magnus Søndenå 8.

Utvisninger, Elverum: 2 x 2 min., STIF: 4 x 2 min, 1 rødt.

Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen.