Sølvplass, men… – Elverum

Sølvplass, men…

Elverum har aldri prestert bedrei seriespill, for akkurat nå ligger de på sølvplass i serien, men like vel uteblir de stor jubelsenene. Merkelig serie...

Nå gikk det meste Elverums vei i denne serieomgangen. Drammen tapte og Fyllingen tapte, mens Elverum sjøl klorte til seg ett poeng og har sjøl kontroll på sølvplassen. Men det krever at laget hever seg flere hakk når de møter Drammen om en uke i Elverumshallen og Fyllingen i Bergen uka etter.

For i årets serie er ikke noe forutsigbart. Alle kan ta poeng fra hvem som helst i serien. For Elverums del kom ikke laget opp på noen god medgangsbølge etter cup-gullet da seriespillet tok til igjen i februar. Det buttet i mot, men åpningsminuttene mot Sandefjord og Bodø ga tilbake noe av godsmaken som slo ut i full blomst mot Haugaland.
Derfor var håpet mer enn ett poeng mot Stord, spesielt fra en Stord-versjon som langt fra viste noe imponerende spill. Men slik gikk det ikke. Elverum slet for å berge det ene poenget.
Før pause senket Elverum seg ned på det samme tempoet som Stord, var passive i forsvar mot motstandernes bakspillere mot egne sidebacker og da blir det enkelt å score fra 8 meter, sjøl for forholdsvis moderate skyttere som Ingmar Olsson.Og fremover manglet Elverum det trykket og løpene som de kan på sitt beste. Derfor var de på etterskudd gjennom hele omgangen.

Egentlig er 27 mål baklengs opp mot akseptabelt, men ikke når Elverum blir så passive i forsvaret at mostanderne får fritt spillerom inn til 8 meter.

Det buttet i denne kampen, men i de neste ukene kan de sjøl avgjøre medaljestriden, tross alt!

Kampfakta

Elverum – Stord 27-27 (13-16)
Elverumshallen
Tilskuere: 518
Mål, Elverum: Kjetil Aanestad 5, Morten Post 5, Steffen Stegavik 4, Karl Bjørkmann 4, Magnus Gullerud 3, Lars Nordberg 2, Ari Stefansson 2, Aleksander Børresen 1 og Sigmund Høie 1.

Toppscorer, Stord: Ingemar Olsson 10.

Utvisninger, Elverum: 2 x 2 min., Stord: 4 x 2 min.

Dommere; Håvard Kleven og Christian Ramberg.