Nær årsbeste – Elverum

Nær årsbeste

Oppgjøret mot Drammen i Elverumshallen ble akkurat så spennende og underholdende som en bare kunne ha i drømmene. Godt at det endte med poengdeling.

Men seieren satt langt inne for hjemmelaget. I sluttsekundene hadde Elverum 3 skudd mot mål, det nest siste fra høyrekanten av Kalle, men skuddet skled langs tverrliggeren og ut til André Lindboe på motsatt kant. Og mellom 1 og 2 sekunder før full tid satt ballen i nettmaskene. Resultatet ble 28-28 og poengdeling mellom tabelleneren Drammen og Elverum på plassen bak på tabellen.

Elverum åpnet forrykende, holdt seg foran Drammen til sluttminuttene før pause, men sjøl om gjestene hadde 2-målsledelse til pause så var ingen ting avgjort. De fleste Elverums-patriotene håpet på den samme spenningen etter sidebytte, og det fikk de.

Drammen det meste av tida ett mål og to foran, men Elverum jagende bak, opp på uavgjort, og et par ganger foran.

Christian Berge valgte å spare Lars Nordberg i denne kampen. Lagkapteinen hadde heldigvis ikke brudd i skuddarmen, med på grunn av smertene og tanken på de kampene som står igjen, innkludert sluttspill, var det nok fornuftig av Berge å la Lars stå over denne kampen. Derimot var både Leonel Ojala og Henri Auer tilbake etter månedene med skader, og begge avslørte ikke tida de har vært satt utenfor spilletreningen og kamper. Det var noe trygt å ha dem tilbake, og Morten Nergaard på sitt best i mål.

Kampfakta

Elverum – Drammen 28-28 (13-15)

Elverumshallen.

Tilskuere: 838
Mål, Elverum: Ari Stefansson 6, André Lindboe 5, Karl Bjørkmann 4, Kjetil Aanestad 3, Morten Post 3, Steffen Stegavik 2, Aleksander Børresen 2, Hewnri Auer 2 og Erik T. Toft 1.

Toppscorer for Drammen: Espen Lie Hansen 8.
Utvisninger, Elverum: 2 x 2 min., Drammen: 4 x 2 min.
Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen.