Fra håpløshet til seiersrus – Elverum

Fra håpløshet til seiersrus

Fyllingen gjorde Elverum til statister i 30 åpningsminutter. Elverum trengte bare 15 minutter på å sette Fyllingen på plass etter pause. Så en triller frem til Elverum avgjorde 4 sekunder før full tid. 24-23-seier og sølvdrømmen lever enda sterkere.

Det var vondt å oppleve Elverum i åpningsminuttene mot Fyllingen. Det meste feilet. Elverum var passive i forsvar. De støtet ikke og manglet jobbing sidelengs. Etter 13 minutter lå gjestene under 4-11. Hadde det fortsatt slik kunne Fyllingen ledet 25-10 ved pause.
Da tok Christian Berge timeout!
I den andre halvdelen av første omgang tapte Elverum med bare ett mål, og «bare» 16-8-ledelse til bergenserne. Et optimistisk håp snek seg inn bak skuffelsen fra 1. omgang.

Etter pause var det et helt nytt lag som entret banen. I besluttsomt forsvarsspill var de fremme og forstyrret hjemmelaget i skuddforsøkene og løpene, og en sidevegs forflytning som tettet igjen de gedigne åpningene før pause som gjorde keeperjobben håpløs for Morten Nergaard. Men etter pause satt det meste slik det skulle.
Elverum trengte bare 15 minutter på å hente inn i gjen forspranget, og det er imponerende at de ikke slapp taket i knivingen helt til slutt. Fyllingen halset ett mål foran, og Elverum jagende bak, kom ajour og så ny ett-målsledelse til gjestene.
Forferdelig spennende.
Men heldigvis: Elverum fikk lede i 4 avgjørende sekunder, de siste, og vant 24-23.
Med denne seieren holder guttene noen fingre på seriesølvet.

Gratulerer til Drammen som sikret seg seriegullet. Tabellen forteller at dere fortjener det. Dessuten er det kanaskje greit med en fordeling oss imellom. Dere har en seier og uavgjort mot oss og vi det samme mot dere denne seongen, så da er det OK at vi tok vår første Kongepokal og dere tar serien.

Kampfakta

Fyllingen – Elverum 23-24 (16-8)

301 tilskuere

Mål for Elverum:Leonel Ojala 5, Lars Nordberg 5, André Lindboe 3, Ari Stefansson 3, Kjetil aanestad 2, Steffen Stegavik 2, Aleksander Børresen, Karl Bjørkmann, Sigmund Høye og Henri Auer ett hver.

Toppscorer for Fyllingen: Svend Magnus Pettersen 9.

Utvisninger, Elverum: 3 x 2 min., Fyllingen: 5 x 2 min, 1 x rødt kort.

Dommere: Håvard Kleven og Christian Ramberg.