Sluttspill for Elverum – Elverum

Sluttspill for Elverum

Studier fører den kroatiske ballartisten, Ivano Balić, til Norge. Med hjelp av Elverums tidligere trener, landsmannen Valter Perisa, skal kroaten trene med Elverum i 3 måneder. Han kan også spille sluttspillet, men ikke seriekamper under oppholdet.

– Veldig spesielt, og tilfeldig, sier Christian Berge. Egentlig skulle ikke dette ut foreløpig, men hemmeligheten sprakk da spillerne ble informert Skjærtorsdag.

Berge kan ikke benytte kroaten i de to kampene som gjenstår, men han står fritt til å benytte Balic i sluttspillkampene siden studier er bakgrunnen for oppholdet.

– Vi får se, sier Berge. – Uansett er det bedre å ha kontroll på han hos oss enn at han dukker opp for noen av de andre i sluttspillet, legger han til.

Bakgrunnen for det hele er at Balić tok fatt på studier da han dro hjem til Kroatia i 2008 etter 4 sesongen i Spania. I Kroatia er det kanpt nok skog igjen etter at italienerne snauhogde landet for å skaffe seg nok trær til byggingen av kanalbyen Venezia. I dag satser Kroatia stort på å gjenreise landet etter løsrivelsen, og naturen er en del av satsingen.

Av alle steder fører dette Balić til høyskolen på Evenstad i 3 månender.
– Jeg fikk forespørsel om å bidra fra en av mine håndballvenner i Zagreb, opplyser Valter Perisa. – Med 3 måneder på Evenstad kan Balić gjøre ferdig hovedoppgaven før sesongen tar til igjen for alvor. Dessuten vet jeg at klubbkameraten Frank Løke har fortalt en del om forholdene her oppe, sier Valter.

Det er nesten synd at oppholdet ikke blir lenger, men til kvartfinalen i Sluttspillet er det synd vi ikke har MINST Terningen Arena klar. Men det kan bli ny sjanse til å oppleve denne klassespilleren i verdensklasse i Drammenshallen om en måned, – om Elverum står som vinnere etter kvartfinalene.
Men i løpet av første uka etter påske er studenten på plass.