Spilte med brudd – Elverum

Spilte med brudd

Helt siden november har Steffen Stegavik trosset smertene og spilt med brudd i venstre hånd. Nå kan serieavslutningen og sluttspillet gå tapt for spillestrategen til Elverum.

Sjøl tror Steffen at han pådro seg skaden i cup-kampen mot Bækkelaget allerede i november i fjor, en måned før cupfinalen. Fysioterapeuten fryktet brudd og ba Steffen ta røntgen av hånda, men Steffen utsatte dette helt til i forrige måned. I mellomtiden trosset han smertene han trodde skyldtes en betennelse.
Nå er det konstatert brudd. I 5 måneder har han spilt med brudd i båtbeinet, eller skafoidbeinet som det heter på fagspråket. (Se illustrasjon).
Ved fall på strak arm der en forsøker å ta seg for, kan det oppstå brudd i dette beinet. I ca 90% av tilfellene med brudd i håndroten, er det båtbeinet som ryker.


Slik oppdages skaden

Etter skaden oppstår straks smerter. Ofte er det ikke noen hevelse, men det kan blø litt i vevet (du blir blå på skadestedet etter noen dager). Legen får mistanke til tilstanden både ut fra hvordan skaden oppstod, dine smerter og funn som gjøres ved undersøkelsen. Typisk vil det fremkalle smerter hvis man klemmer i «snusdåsen» ved roten av tommelen.