Avsluttet med seier – Elverum

Avsluttet med seier

Haslum kunne nå sluttspill med seier over Elverum, men siden Stord beseiret Drammen var seieren og selvfølelsen for Elverums-spillerne frem mot sluttspillet det som betydde noe.

Elverusm beste sesong gjennom tidene står foreløpig med NM-gull og seriesølv, ett fattig poeng bak Drammen på tabellen. Men nå er det sluttspillet som gjelder. Trekningen skjer mandag kl. 12.00 og lagene Elverum kan møte i kvartfinalen er enten Bækkelaget, Follo, Fyllingen eller Stord.

Kampene for Elverum i denne finalerunden skjer først borte 21. april, og returoppgjør i Elverumshallen (med stinn hall) søndag 25. april. Beste lag etter disse kampene spiller sluttspillfinalene i Drammenshallen med semifinaler fredag 30. april og gull og bronsefinaler dagen etter, lørdag 1. mai.

I Nadderudhallen ville Elverum vinne og Halsum «måtte» vinne, i håp om sluttspillplass. Nå spilte resultatet mindre rolle for Børums-laget ettersom Stord satte Drammen på plass, men de kriget, og det gjorde Elverum også. De ville ta med seg «godfølelsen» inn mot sluttspillet, i håp om å plusse på de 2 sluttspillmesterskapene klubben har fra før. Til tider ble det vel ampert ute på banen og dommerduoen, Kjersti Arntsen og Ida cecilie Gullaksen, fikk en tøff oppgave med å temme gemyttene.

Men etter kampen var spillerne godt forlikt og hadde en god kosestund sammen på banen for å takke hverandre etter en lang og tøff sesong. Kanskje aller tøffest for Haslum som måtte spille 20 og seriens kamper uten sin nestor og beste spiller, Henrik Westgaard.

I serien er nok de fleste enige at det har vært BSK/NIL (Bækkelaget) som har imponert mest i år. Laget er nyopprykket og møter ikke toppserien med den samme organisasjonen bak laget som de etablerte klubbene. Men de har imponert. Samtidig er det utrolig at Haslum gang på gang eksporterer spillere til de største klubbene ute i Europa, men alltid har spillere som gror opp og gjør klubben til et av topplagene i Postenligaen. I år ble det vel tøft, siden Westgaard forsvant etter andre serierunde.

Elverumsspillerne tok med seg en godfølelse inn mot sluttspillet, en godfølelse som bør smitte å fylle Elverumshallen til randen 25. april, den siste håndballkampen i Elverum på maaaange månender!

Kampfakta

Haslum – Elverum 27-31 (9-17)

Mål, Elverum: Morten Post 8, Ari stefansson 6, Kjetil Aanestad 6, Steffen Stegavik 4, Leonel Ojala 3, Lars Nordberg 3 og André Lindboe 1.

Toppscorer, Haslum: Bård Egil Tobiassen 6.

Utvisninger, Elverum: 4 x 2 min., Haslum: 7 x 2 min. og 2 x rødt kort.

Tilskuere: 469

Dommere: Kjersti Arntsen og Ida Cecilie Gullaksen

Sluttabell: