Der håndball er tradisjon – Elverum

Der håndball er tradisjon

Elverum organiserte dagens landsomfattende håndballserie, og det er bare Elverum som fortsatt er med i toppserien. Det store gjennombruddet kom for 50 år siden da 4.000 entusiastiske elverumsinger kranset ”Asfalten” når hovedstadslagene gikk til angrep. Gjennom de tiårene som har fulgt har håndballtradisjonen bare bygd seg sterke og sterkere i byen.

Og det er nettopp dette som skiller Elverum fra hverdagen til håndballklubbene ellers i landet.  Med 20.000 innbyggere lever folk tett på spillerne i hverdagen, uansett om det er på eller utenfor banen. Derfor blir nye spillere raskt inkludert i samfunnet.

I dag har det grodd frem en fin balanse på mulighetene for sportslig utvikling for den enkelte, oftest i kombinasjon med studier eller en deltidsjobb tilpasset det sportslige ambisjonsnivået.

Etter 2 år med Christian Berge ga dette NM-gull i cupen, sølv i serien og bronse i sluttspillet denne sesongen.

 

Ny storstue – Terningen Arena

Før nyttår 2010/11 står den nye storstua, Terningen Arena, ferdig. I første byggetrinn på 24.000 m2 blir det ny håndball-arena, konserthall, turnhall og arealer med blant annet Høgskolen i Hedmark, Forsvaret og aktører for idrett og helse.

Se mer om Terningen Arena her

Gode studiemuligheter

Campus Elverum i dag, men fra nyttår er de plassert i Terningen Arena.

Høgskolen i Hedmark har 23 studier lagt til Elverum. Totalt er det 105 forskjellige studiemuligheter innen en avstand på 30 minutter. Da er det ikke tatt med spesialtilpassede studier som Høgskolen organiserer.

Se hva høgskolen tilbyr her

ELVIS, videregående skole i Elverum, har tilbud om håndballinje for de som ønsker det. Til sammen har skolen 750 elever og 7 studieretninger.

 

Gode fritidsmuligheter


Elverum byr på nærmest ubegrensete muligheter for de som søker naturopplevelser både sommer og vinter. Uansett om det er jakt og fiske som trekker, eller befriende turer i  naturskjønne omgivelser.

–       Starmoen Fritidspark har blant annet samlet riksanlegg for seilfly, 18-hulls golfbane, travbane, nordens største go-kartanlegg, motocrossbane og anlegg for bilcross og modellfly.

–       Festspillene med Ungdomssymfonikerne setter farge på byen hvert år, og en av landets eldste marknader, Grundsetmarten, er fast innslag første uka av mars hvert år. Og i måndesskiftet juli/august arrangeres Elverumsdagene og Nordiske Jakt og Fiskedager  som nærmest dobler innbyggertaller. Og spesielt i år er Landsskytterstevnet  som alene trekker over 20.000 gjester til byen.

 

Vintereventyr


Milevis med turløyper starter praktisk talt utenfor døra for den som vil nyte kritthvit snø i velpreparerte løyper.

Og liker du best å søke utfordringene i alpinbakken er det bare 45 minutter til fantastiske Trysilfjellet.

Kikk nærmere på Trysilfjellet her

Byen har blitt større og større

Elverum er den kommunen i Hedmark som har størst prosentvis befolkningsøkning. I 1563 ble norske militærtropper plassert her under den nordiske sjuårskrigen, fordi Elverum var et knutepunkt for reiserutene øst/vest og nord/syd.

Egentlig hørte både Idre og Särna til Elverum, men svenskene har beholdt områdene etter at de invaderte denne delen i 1644.

Det ble bygd festningsanlegg og i dag står restene av både Terningen Skanse, Grindalsskansen og Christianfjeld skanse.

Med denne byggingen kom etter hvert handelsmenn som etablerte seg utenfor Christianfjeld, det området som i dag kalles Leiret, sentrum av byen.

Siden denne etableringen har handelssenteret vokst til det den er i dag, en by med 20.000 innbyggere, hvorav 13.500 er samlet i sentrum.

Det er først og fremst de offentlige tilbudene gjennom Sykehuset Innlandet,  Høgskolen i Hedmark og Forsvaret som har lagt grunnlaget for befolkningsveksten.

Se hjemmesiden Elverum kommune her