Skikkelig test – Elverum

Skikkelig test

Fredag starter Elverums kamper i Team Sportia Open i Aranäshallen i Kungsbacka.

Christian Berges elever gjorde en meget sterk innsats som endte med finalespill i Skjærgårdslekene, og forhåpningene til denne turneringen er først og fremst at spillerne har stabilisert seg på et høyere nivå. Denne bekreftelsen er nok viktigere for trneren enn selve plasseringen, – snaut 3 uker før seriestart.

I puljespillet møter Elverum følgende lag:

HK Aranäs er arrangør av turneringen. Laget er nyopprykket i eliteserien i Sverige og klubben har store forventninger. Et par spillere å se opp for er Pelle Linders og Alexander Borgstedt.

IK Sävehof er en av Sveriges gullfavoritter i år og skal bl.a. spille i Champions League. Lagets nye trener, Mikael Franzén, kommer opprinnelige fra Aranäs og venner nå hjemmom med sitt sterke lag. Nyervervelser  det stilles forventninger til er Mikael Apelgren og Jonathan Stenbäcken.

Viking Stavanger er tilbake i Postenligaen etter ett år i 1. divisjon. Laget trenes av en av Sveriges største trenerprofiler, Gunnar Blombäck, som har sterke spillere som Kjetil Strand og Joar Gjerde i stallen.

Drammen HK var også med  Skjærgårdslekene og er også med i Sverige. Laget trenes av Marinko Kurtovic som har med seg kjente fra svensk håndball tilbake til Aranäs. Det er keeperen Lars Olav Olaussen, som spilte for Hammarby, og klubbens nyervervelse, hallänningen Daniel Lindgren.

FIF København oppsto etter at AG gikk inn og kjøpte FC Köpenhavn. Med denne lisensen blir det E-cup-spill for FIF København siden FCK vant cupen i Danmark. FIF har benyttet anedningen til å plukke ut spillere til et meget sterkt lag som langt fra vil overraske om de blir et av finalelagene.