Storheten tilbake – Elverum

Storheten tilbake

Oppsal er verter når Elverum åpner Postenligaen søndag. Elverum stiftet bekjentskap med Oslo-laget i Follo Kempa Cup forrige helg, en kamp Elverum vant med 9 mål. Men i Oppsal Arena søndag blir det helt andre taktiske opplegg som legges til grunn fra trenerne.

Og den tradisjonsrike Oslo-klubben har bygd seg opp igjen de siste årene. De hadde med flere spillere på aldersbestemte landslag i fjor, et resultat av satsing over tid. Klubben teller 900 medlemmer med over 30 lag i aldersbestemte klasser, og et herrelag som nå er tilbake blant eliten etter 25 år.

Og de har noe å strekke seg etter.

«Gullalderen» til Oppsal var i 70-80-årene med landslagsstørrelser som Pål Bye, Torstein Hansen, Allan Gjerde, Geir Røse og Roger Hverven. Spesielt imponerende er det med Pål Bye, som også spilte opp i 80-årene, og endte opp med 150 landskamper før han la opp. I de siste årene spilte han blant annen sammen med tidl. landslagstrener Gunnar Pettersen og Jan Wangen som hentet med seg 117 landskamper i denne perioden.

Årets utgave av Oppsal bygger på stammen fra i fjor, blant annet med spillere fra tidligere Vestli, nykommeren Payam Hatabi, strekspiller med betydelig erfaring fra spill på toppnivå i Sverige og Kristinn ”Kiddy” Bjørgulffson, back som tidligere blant annet har spilt i Runar.

Sennende blir det, og selv om vi håper på poeng til våre gutter så ønsker vi Oppsal velkommen tilbake i toppdivisjonen!