Kjempekamp av Elverum – Elverum

Kjempekamp av Elverum

Med solid forsvarsspill, glimrende keeperspill av Morten Nergaard og friske kontringer av Steffen Stegavik fra første minutt så skaffet Elverum seg det beste utgangspunktet til lagene møtes igjen i Elverumshallen på søndag.

Elverum var litt spente på møtet med RK Zemaitijos Dragonas fra Klaipeda i Litauen foran turen østover. Etter en rolig trening etter ankomsten fredag hadde Christian Berge en treningsøkt med spillerne på formiddag kampdagen lørdag. Da guttene startet kampen gnistret de av innsats og tok raskt føringen.

Mest gledelig var det å se Morten Nergaards på sitt beste melloom stengene, godt hjulpet av forsvarmuren foran seg, og med Steffen Stegavik ligge litt foran som en skjev 5-1-formasjon, ble det 6 raske kontringer og like mange mål på Steffen før pause, og 15-9-ledelse til de norske gjestene.

Elverum fortsatte i samme stil bakover, og økte ledelsen til 10 mål før hjemmelaget fikk noen enkle scoringer på slutten av kampen. Men Elverum har sju mål å gå på foran returoppgjøret i Elverumshallen søndag kl. 18.00.

Det hadde vært moro om Elverum fikk plass i 4. runde i cup-vinner-cupen, og kanskje et av europas desiderte topplag som motstander i Terningen Arena.

Bare synd at avansementet går ut over en fantastisk klubb og hyggelige verter her i Klaipeda.

Kampfakta:

RK Zemaitijos Dragunas – Elverum 19-26 (9-15)

Mål for Elverum: Steffen Stegavik 8, Ari Stefansson 4, Magnus Gullerud 3, Andre Lindboe 3, Kjetil Aanestad 2, Lars Nordberg 2, Leonel Ojala 2 og Kim Andre Rinnan 2.

Toppscorer, Dragunas: Remigijus Vaicikauskas 4.

Dommere: Andrej Koveshnikov og Petr Plotnikov, Russland.