Hjertegode Taiga’n – Elverum

Hjertegode Taiga’n

Rørt til tårer tok Lukas Speras (19) imot invitasjonen og reisepenger for å følge laget sitt til Elverum og returoppgjør i E-cupen kommende helg.

– Du har vært helt fantastisk for oss alle under oppholdet. Vi ønsker derfor å invitere deg til Elverum sammen med laget når de kommer til returoppgjør i Norge, sa Stein Hanstad, lederen for Elverums supportergjeng, Taiga’n, da han takket for oppholdet før de skiltes på flyplassen.

Den unge studenten slet mot tårene da han fikk konvolutten med rundt 3.000 norske innsamlede kroner.

– Dette gjør bare godt. Han har stilt opp for laget og oss på en måte som gjør at vi gleder oss til å ta vare på han i Elverum, forklarer Stein. – Det ble ikke mange kronene på hver av oss. Vi har fått mye for få kroner. 3 mil på buss tur/retur flyplass og hotell, og inngangsbillett på kampen, kostet oss ikke mer enn 80 kroner, så dette ble billig uansett.

Egentlig skulle RK Zemaitijos Dragonas komme til Elverum fredag, spille kamp søndag kl. 18.00, og returnere mandag. I et møte halvannen time før hjemreisen ble det klart at laget fra Litauem ankommer Torp lørdag kveld og returnerer samme veg tirsdag.

Dermed måtte Elverum endre hele opplegget og avtaler om transport innkvartering, og ikke minst forholdet til dommerne Sveits og delegaten fra Skottland som krevde teknisk møte lørdag før kampdagen.

Nå er det meste på plass, ikke minst Taiga’n og forholdet til sin «adopterte» venn fra Litauen.

(Elverum)