Europeisk kjempe – Elverum

Europeisk kjempe

Når "Kaustik" tar turen vestover fra Volgograd i Russland har de med seg 15 års håndballhistorie med spill blant de beste i Europa.

Bortsett fra sesongene 2002 og 2003 har «Kaustik» alltid spilt i av europa-cupene siden sesongen 1994/95. Denne håndballgiganten fra Russland har spilt i cup-cinner-cupen 7 ganger, og i Champon Legaue 4 år på rad. Så det er litt av en internasjonal storhet vi kan nyte i Terningen Arena 18. og 20. februar 2011.

Volgograd har over 1 million innbyggere. Opprinnelig het byen Tsaitsyn, men etter revolusjonen tok den navnet Stalingrad i 1925 siden Stalin ledet opprøret i byen. I 1961 ble navnet endret til Volgograd (Volga elv) siden byen ligger på vestbredden av elva Volga.

Noe historisk fellesskap har Volgograd med vår egen by. Elverum ble brent ned som straff etter at Kong Haakon 7. avviste den tyske sendemannen 9. april 1940 fra Elverum Folkehøyskole. Daværende Stalingrad på sin side udødeliggjort som slagstedet for «Slaget om Stalingrad» som foregikk i byen fra sommeren 1942 til 2. februar 1943, regnet som et av andre verdenskrigs blodigste slag og et av krigens vendepunkt.

I forrige runde spilte «Kaustik» også begge kampene borte. Den gang møtte de HK Icland hvor de vant 39-34 i den første kampe og sterke 39-24 i den andre.

De spillerne russerne benyttet i disse to kampene var: