Elverum til kvart’n – Elverum

Elverum til kvart’n

Gleden var seier over Kaustik og kvartfinale i EHF Cup Winners Cup. Sorgen er at Kjetil Aanestad fikk albuen ut av ledd i sluttsekundene og antagelig borte resten av sesongen.

Det var denne skaden Christian Berge ønsket minst av alt. Kjetil har vært en av pillarene på laget, og nå må Berge antagelig avslutte medaljekampen uten høyrekanten.

Albueskader kan fort skape andre skader i leddet, og akkurat denne leddelen er den som stivner først. Derfor er det viktig å få kvlifisert legehjelp og så komme i gang med opptreningen av leddutslaget fortest mulig.

Men det ble kvartfinaleplass på laget. Jevnt i åpningsminuttene, men så holdt Elverum seg foran resten av kampen. Etter 8 minutter ut i andre omgang sikret elverumsingene seg en 6-målsledelse, men det ble spenning for det. To og et halvt minutt før slutt lå russerne bare ett mål bak, og 53 sekunder før full tid tok Kaustik timeout på uforandre stilling, 29-28 til nordmennene.

Morten Nergaard, som var i en helt annen klasse i denne kampen, reddet skuddet fra Kaustik og André Lindboe kontret inn til 30-28-seier.

Kampfakta

Kaustik – Elverum 28 – 30 (12-15)

Terningen Arena

Tilskuere: 1.330

Mål, Elverum: Kjetil Aanestad 6, André Lindboe 6, Ari Stefansson 6, Andreas Rønnberg 4, Magnus Gullerud 3, Steffen Stegavik 3, Leonel Ojala og Lars Nordberg ett poeng.

Toppscorer, Kaustik: Ivan Fedisko 6.

Utv. Elverum: 2 x 2 min., Kaustrik: 6 x 2 min.

Dommere: Jan W. Leandersson og Mikael Lindroos, Finland.