Utklassingen – Elverum

Utklassingen

Det ble ingen spenning mellom Elverum og Viking. Akkurat denne gangen var det mer som en kamp mellom Europa-toppen (Gummersbach) og Elverum enn en duell mot elitekollega Viking.

Da var spenningen  større etter at dommerne blåste av for full tid og 43-23 til Elverum. For egentlig var det ingen som tenkte på annet enn at det skulle bli sølvmedalje-oppgjør mot Drammen om en uke, men så dukket slagkraften til ØIF Arendal opp i Nadderudhallen. I en halv time etter at Ari Stefansson og André Lindboe, ja, hele laget hadde fått nettkjenning bak Viking-keeperne, så fortsatte det med ytterligere 30 minutter med håndballspenning i Terningen Arena.

Egentlig hadde det nærmest blitt «et ran», men ØIF Arendal jaget hHaslum i Nadderudhallen og holdt liv i at kampen om at kampen om sølvet kunne bli en kamp om gullet når Elverum avsluttet serien mot Drammen i Terningen Arena om en uke.

Men det ble 28-25 til Haslum og de kunne motta det seriegullet de fortjener.

I Elverum er situasjonen slik de forventet. Onsdagens møte med Drammen blir en kamp om seriesølvet, helt uavhengig av det som skjedde mot Viking.  For akkurat denne onsdagskvelden ble nærmest en lekestue for Elverum som like gjerne kunne vunnet med 30 mål som de 20 tavla stoppet på. Det blir ikke like lett å holde konsentrasjonen og prestasjonene oppe når forskjellen blir så stor på lagene som det ble denne kvelden.

Viking har langt mer å by på, selv uten Kjetil Strand, enn det de klarte å hente ut i dette returoppgjøret.

Kampfakta

Elverum – Viking 43 – 23 (21-12)

Mål for Elveum: Ar Stefansson 8, André Lindboe 8, Andreas Rønnberg 5. Leonel Ojala 5, Truls Moe Fjeseth 4, Erik T. Toft 3, Steffen Stegavik 3, Magnus Gullerud 2, Kim André Rinnan 2, Aleksander Børresen, Kjetil Aanestad og Lars Nordberg ett hver.

Toppscorer for Viking: Ingvar Arnason 7.

Itvisninher for Elverum: 2 x 2 min., Viking: 2 x 2 min.

Tilskuere: 885.

Dommere: Kjersti Arntsen og Ida Cecilie Gullaksen.