På talefot i returen – Elverum

På talefot i returen

Viktige erfaringer for Elverum i Tyskland har gitt et løft i laget den siste uka, først mot Viking og så i returen mot Vfl Gummersbach.

– Selv om vi hadde problemer med å ta ut det beste, så var dette meget bra av Elverum, mente tyskernes kroatiske trener, Sead Hasanefendic, etter returoppgjøret i kvartfinalen i EHF Cup-Winners-Cup.

– Vi hadde 19 mål å gå på, og dette lå nok litt i bakhodet på våre spillere, mens Elverum spilte på hjemmebane og ble selvsagt inspirert av det. Av erfaring vet jeg at det er viktig for spillere å spille på et høyere nivå for å ta det siste steget til de prestasjonene vi blir utfordret på daglig i Bundesligaen. Derfor er det viktig for Elverums spillere å ta med seg erfaringene fra slike kamper, legger han til.

– Noen Elverums-spillere du menr har potensiale?

– Flere spillere, men dersom jeg skal trekke frem noen etter disse to kampene så må det være Stegavik og Gullerud. De har nok den korteste vegen til nivået i Tyskland, legger han til.

Elverum fikk seg en liten kalddusj da de gjestet Vfl Gummersbach for en uke siden. Men det må ha vært litt av en vekker på hva som skal til. Kanskje var det denne erkjennelsen og opplevelsen de hadde med seg på banen da de nærmest feide Viking av banen i seriekampen på onsdag, og som de fortsatt hadde med seg da de respektløst var på talefot med den tyske giganten i Terningen Arena søndag kveld.

I 60 minutter var de på høyden, ja, de var i føringen helt til de hadde spilt nærmere 50 minutter. Det var først da gjestene tok over føringen og kunne ta med seg 37-33-seier etter returoppgjøret.

Kanskje årsbeste av Elverum, 3 dager før sølvkampen mot Drammen HK i Terningen Arena onsdag kl. 18.30.

Statistikk:

Kampfakta

Elverum HH – Vfl Gummersbach 33-37 (17-16)

Mål for Elverum: Steffen Stegavik 7, Andreas Rønnberg 6, André Lindboe 5, Leonel Ojala 4, Ari Stefansson 4, Erik T. Toft 3, Magnus Gullerud 2 og Kjetil Aanestad 2.

Mål for Vfl Gummersbach: Christoph Schindler 6, Barna Putics 6, Vedran Zrnic 5, Igor Anic 5, Drago Vukovic 5, Josip Valcic 3, Ole Rahmel 3, Adrian Wagner 2 og Jörg Lützelberger 2.

Utvisninger, Elverum: 4 x 2 min, Vfl Gummersbach: 6 x 2 min.

Tilskuere: 1.017.

Dommere: Milan Hajek og Karel Macho.

(Elverum)