Herlig seriesølv – Elverum

Herlig seriesølv

Sølv i fjor med 30 poeng, - ett poeng bak Drammen, og sølv i år med 37, - ett poeng bak Haslum og gull. Men kampen om medaljene har vært tøffere i år. Derfor smaker sølvet dessto bedre.

AV

Knut Johansen

Elverum lagde sjøl en fantastisk festforestilling i den siste seriekampen. Både på og rundt banen var stemningen preget av at dette gjaldt seriesølv, og følelsene blir ikke svakere av at det nettopp er Drammen og Elverum som fyller parketten.

Dessverre ble mye av spillet før pause preget av den (høy)spenningen som fylte de overtente spillerne på banen. Det håndballspillet disse lagene kan prestere på sitt beste kom i skyggen av «hete hoder». At ikke alt stemte for spillerne, får landslagsspilleren Espen Lie Hansen være et eksempel på. Først satte han inn en takling på Steffen Stegavik like etter pause som vanskelig kan forklares. Bedre ble det ikke av at håndballartisten hos DHK, Gøran Sørheim, måtte sone 2 minutter for den forseelsen Espen gjorde, som det luktet rødt kort av.

Det krydret heller ikke inntrykket da han gikk til «frontalangrep» på dommerne etter kampen.

Ikke noen stor dag for DHKs venstre bakspiller. Både han og vi får glemme akkurat denne onsdagen og heller rette tankene  mot alle de fantastiske håndballkampene han har underholdt oss med.

Etter pause ble det en helt annen kamp, spesielt for Elverum. Morten Nergaard tettet praktisk talt igjen buret og lot bare 6 mål slippe igjennom i de siste 30 minuttene. Dette ga elverumskeeperen en redningsprosent på 66, mens Jonas Degnbol ikke fikk den samme hjelpen av sine forsvarsspillere i den andre enden av banen.

Steffen har scoret 1000

«Juvelen» til Elverum, Steffen Stegavik, passerte 1000 scoringer i den norske toppserien i kampen mot sine gamle lagkamerater fra Drammen. Steffen hadde 998 mål før serieavslutningen mot DHK, og da seriesølvet var sikret, hadde 27-åringen passert 1000 og starter neste sesong med 1003 mål i Norges øverste divisjon.

Sesongene og mål totalt (serie og sluttspill):

02/03 Heimdal          25

03/04 Heimdal        116

04/05 Heimdal        155

06/07 Heimdal        190

07/08 Elverum        196

08/09 Drammen        80

09/10 Elverum        113

10/11 Elverum        128 (før sluttspill)

Trakk BSK/NIF

TREKNING: Leder for EHH, Tonje Nohr Smestad, trakk BSK/NIF som motstander

Trekningen av kvartfinalene ble gjennomført rett etter medaljeutdelingen i Terningen Arena. Elverum Håndball Herrers leder trakk BSK/NIF som motstander til sin egen klubb, mens Fylling møter Drammen hjemme først, Viking for besøk av ØIF Arendal først og Follo, som slo serievinnerne i avslutningskampen, får nytt besøk av Haslum i sluttspillet.

Første kamp spilles søndag 10. april med returkamp onsdag den 13. Semifinaler og finaler spilles i Drammenshallen 29. – 30. april.

Kampfakta

Elverum HH – Drammen HK 33 – 24 (17-18)

Terningen Arena

Tilskuere: 2020

Mål for Elverum: André Lindboe 6, Kjetil Aanestad 5, Magnus Gullerud 5, Ari Stefansson 5, Steffen Stegavik 5, Leonel Ojala 2 og Lars Nordberg 1.

Toppscorer for Drammen: Gøran Sørheim 6.

Utvisninger, Elverum: 4 x 2 min. (Kjetil Aanestad rødt kort for 3 utvisninger), Drammen: 8 x 2 min. (Espen Lie Hansen rødt kort for 3 utvisninger).

Dommere: Kim Andersen og Per Morten Sødal.