Blir landslagstrener – Elverum

Blir landslagstrener

Axel Stefansson overtar J94-landslaget, laget som nettopp kom hjem med fra EM med bronse.

Men det er ikke denne spillerstallen den tidligere Elverums-treneren tar med seg til U-OL i Tyrkia om 3 uker.

– Nei, det blir en helt ny trropp på 14 spillere, opplyser Axel, som ser fornuften i denne beslutningen, mer enn det å vinne for enhver pris.

– Av hensyn til belastningen på spillerne så har vi bestemt oss for å gi 14 nye spillere fra 94- og 95-årgangen sjansen til å vise seg frem, forklarer han. – Det er ikke snakk om å vinner for enhver pris. Vi må finne den rette bealstningen, for det er blant disse spillerne vi skal sikre fremtiden, legger han til.

Axel vikarierte på dette laget mens Trine Haltvik hadde permisjon i vinter. Fra 1. juli er han som har ansvaret for denne talentfulle aldersgruppen. Axel, som til daglig foreleser ved høyskolen i Elverum, forsvarte masteroppgaven i coaching og psykologi i forrige måned, hvor han hadde valgt en forskningsoppgave over temaet «Når en elitetrener i håndball kommer i motgang».

41-åringen (17/7) har solid bagrunn fra håndballen. Han debuterte som keeper som 15-åringen og i løpet av de 15 årene han var med som elitespiller på Island har det blitt 3 seriemesterskap, 3 ganger sluttspillmestere og én gang cup-vinner. Han har spilt på alle aldersbestemte landslag, og var inne på landslagssamling, men det ble ingen offisiell a-landskamp. I 2000 måtte han legge opp som spiller da han ble skadet, etter bare ett år i Haslum HK.

Men han fortsatte i Elverum og tok med seg et norsk sluttspillmesterskap før han overlot trenerrollen til Christian Berge i 2008.

– Jeg triver med håndball, og denne oppgaven for forbundet gir meg en unik tilgang på et fagmiljø med mye kompetanse, mener islendingen.

(Elverum)