Klar for storkamp – Elverum

Klar for storkamp

Det bor 50 000 nordmenn i Spania, og enda flere ferierer der. Vi innvaderer de sydlige breddegrader året rundt. Denne gang er det vi som tar imot våre spanske venner og gjør klart til storkamp i Terningen Arena.

Det er ingen tvil om at det er en stor motstander, også i internasjonal målestokk, som gjester oss nå på søndag. Når det gjelder klubbhåndball på herresiden, så er det Spania og Tyskland som er stormakter. Et eksempel er årets Final 4 i Champions League, hvor det var to lag fra Tyskland og to lag fra Spania. Vår motstander, Valladolid, er stadig topp fire i sin hjemlige serie. De har også gjort det bra i alle de store europacupene de siste årene.

– Vi møter et mye bedre lag i år, enn våre overmenn fra i fjor; Gummersbach, sier Christian Berge.

Det er et mye vassere lag vi møter nå. De spiller et litt utradisjonelt forsvar for oss nordmenn. Det er mye mer en mot en, hvor det hele tiden handler om å vinne sin duell. I angrep er de veldig flinke til å gjøre jobben ferdig for hverandre, slik at den som skal avslutte ikke trenger å gjøre noe forarbeid selv. Når det er sagt så har jeg troa på seier her hjemme. Den innsatsen vi viste der nede, samt et entusiastisk hjemmepublikum skal hjelpe oss frem til seier i denne kampen.

– Vi må spille annerledes i forsvar, samtidig som vi må klare å holde et høyt tempo gjennom hele kampen, da har vi en god mulighet, avslutter en positiv Berge.

Christoffer Rambo kan fortelle at spanjolene er mer fokusert på detaljer og taktikk enn det som kjennetegner den norske stilen. Også han har troa på seier, og sier at tempo blir nøkkel til å vinne denne kampen. For publikum nevner han at det kan være morsomt å se lag fra andre nasjoner enn kun Norge.

De 2500 på tribunen i Spania lagde et spetakkel for våre gutter. På søndag skal vi fylle hallen og lage enda mer liv.

«For alle sportsintereserte så er dette julaften, 17.mai og og nyttårsaften på en og samme gang.» Christian Berge