Storseier – Elverum

Storseier

Terningen Arena var fyllt av forventningsfulle supportere i det som skulle vise seg å bli en oppvisning av Elverums håndballherrer.

Elverum gikk ut i hundre og dro raskt i fra i målprotokollen. Christoffer Rambo scoret fire av de syv første målene og Morten Nergaard stengte buret slik at ØIF Arendal måtte ta time-out på stillingen 7-2 til Elverum. Morten Nergaard endte forøvrig på en redningsprosent på nærmere 60. Forsvarspillet og keeperspillet  var så bra at Elverum kun slapp inn fire mål de første 20 minuttene. En glimrende første omgang ga ledelse 17-7 til pause.

ØIF Arendal var litt skadepreget i dette oppgjøret mot Elverum, men stillte med en nyervervelse i svenske Kenny Ekman som ingen i Elverum visste noe om før dagens kamp. Han skapte tidvis hodebry for våre gutter, og ble toppscorer for Arendal med syv mål.

Andre omgang bar preg av en trygg ledelse, men Elverum malte fortsatt på og kunne tillate seg å rullere mye på laget underveis. Etter 60 spillte minutter viste tavla seier 35-21. Elverum topper nå tabellen med like mange poeng som Runar og et poeng mer enn Haslum. Haslum har til gjengjeld en kamp mindre spillt.

En som viste gode takter når han fikk sjansen var høyrekant Kim Andre Rinnan. Med tre mål på tre forsøk var han god de siste ti minuttene. Selv er han glad for å få sjansen. «Det er selvsagt enklere å slippe ned skuldrene når vi leder så mye som vi gjør, men mitt mål er uansett å score på de sjansene jeg får», sier en glad Rinnan. På spørsmål om han er en showmann (med tanke på den fine backhanden fra kantposisjon), svarer han; «Ting kommer naturlig. Sjansen på backhand byr seg, og da er jeg ikke den som lar meg be to ganger.»