En opplevelse – Elverum

En opplevelse

Gårsdagens kamp mot Haslum endte 32-32, etter 15-16 til pause. Men denne kampen vil bli husket for så mye mer enn bare spillet ute på banen.

Før du leser videre, les denne fra Haslum sine hjemmesider.

Alle i klubben og byen visste at dette kom til å bli en håndballopplevelse av de sjeldne. Første prov på det så vi på mandag, når folk sto i kø utenfor Hagen Sport for å sikre seg billetter. Jeg var selv innom butikken på tirsdag, og også da var det en jevn strøm av kunder som skulle ha billetter. Salget gikk faktisk så bra at forhåndssalget måtte stoppes på onsdag.

På middagen før kampen, sa Christian Berge klart fra om at det kom til å være en kjempestemning i hallen. Og det er ingen tvil om at dette tenner spillerne. To timer før kamp, og fortsatt en halvtime før spillerne på Elverum hadde oppmøte, var det fullt av folk ute i vrimlearealet. Noen for å kjøpe seg billett, andre sto i kø for å sikre seg de beste plassene inne i hallen. Dette er tilstander som nesten kan sammenlignes med fotballkamper i England. Der har supporterne hjertet utenpå drakta, og med Taiga`n i spissen, så er vi så heldige å ha minst like engasjerte supportere. Jeg mener våre supportere er i verdenstoppen. Vel viten om at det er en påstand som kan tiltrekke seg skeptikere og kritikere.

Når det gjelder kampen, så ble den akkurat slik en absolutt toppkamp skal være. Tøffe dueller, fine mål, kontroversielle dommeravgjørelser, nerve og ikke minst utrolig jevnt. Elverum fikk en god start. Haslum svarte og gikk forbi. Elverum ville ikke gi seg og gikk på nytt opp i ledelse. Slik skiftet det hele kampen. Med unntak av den tremålsledelsen til Elverum i starten, var ingen av lagene foran med mer enn to mål i løpet av kampen. Haslum ledet 16-15 til pause, sluttresultatet ble 32-32.

For oss kan det sies å være et greit resultat. For sant skal sies, det var ikke den beste håndballkampen vi har spillt i år. Og uten at jeg skal uttale meg for mye om det, så er jeg sikker på at også Haslum har mer inne. Det viktigste er uansett at vi ikke taper poeng til kanskje vår argeste konkurrent. Og vinner Haslum sin hengekamp, så er vi fortsatt to poeng foran. Men det er viktig å huske på at sesongen er lang, og vi er fortsatt ikke halvveis. 

Når det gjelder de hyggelig ordene fra Haslums lagledere, så er vi veldig takknemlig. Det er alltid hyggelig å få annerkjennelse for det man legger ned så mange timer på. Alle i og rundt klubben legger ned en haug med dugnadstimer for at rammen rundt kamp skal bli så optimale som overhodet mulig. Det gjelder ovenfor dommere, motstanderlag og ikke minst vårt trofaste publikum. Dugnadsgjengen skal i så måte få den rosen de fortjener i aller høyeste grad. Vi er en klubb som alltid er på søken etter det perfekte. Selv om det er en vanskelig jobb, så føler vi at vi hele tiden tar steg i riktig retning. Denne gang var det tilskuerkapasiteten som ble utfordringen. En utfordring vi kun ser på som en ære. Ikke mange lag i norge har den problemstillingen at hallen i noen tilfeller gjerne skulle vært litt større. 

Til slutt vil vi takke Haslum for at de bidro til å gjøre dette til en kjempefest. Så får vi håpe på den samme atmosfæren i Nadderudhallen (eventuelt seriefinale i Oslo Spektrum) på nyåret.

Og til publikum; neste hjemmekamp er 3.juledag (27.des) mot Fyllingen. Billetter er allerede i salg hos Hagen Sport. Vi tapte oppgjøret borte, denne gang skal vi ta revansje. 

(Elverum)