Nesten igjen – Elverum

Nesten igjen

Kampen mot island var en av de bedre kampene jeg har sett av de norske gutta. 1. omgangen var nær perfekt, hadde vi hatt litt bedre forsvarspill og målvaktspill hadde vi ledet klart. Rytme og bevegelighet i angrepsspillet, samt gode avslutninger drev islendingene langt ut på glattisen. Mammelund er god, faktisk en veldig god håndballspiller. 8 av 8 i første omgang og godt forsvarspill.

2. omgangen blir litt mer varierende, det norske laget blir litt mer statisk når islendingene legger om forsvarsspillet og syndene fra kampen mot Slovenia kom tilbake. Spillerne tar for enkle skudd og Norge blir kontret ned. Norge hadde alle muligheters mor og knekke kampen da stillingen lyste 25-21 i Norges favør. Men to enkle skudd og en teknisk feil samt en to minnuters utvisning var Island foran. Det går fort i internasjonal håndball.  Norge skulle ha fått straffe når det gjennstod 30 sek, ut ifra den linja dommerne hadde lagt seg på og dømt straffe i hver liknende situasjon tidligere i kampen, burde det ikke vært noe tvil. Det oppleves altfor ofte som spiller og trener at regleneblir byttet om når det står igjen kort tid av kampene. Det kan da ikke være så vanskelig.

Jeg føler virkelig med de norske gutta ikveld, for sjelden har jeg sett et lag fått så dårlig betalt etter en fantastisk kamp.