Leo er klar – Elverum

Leo er klar

Det er viktig for Elverum at forsvarsgiganten Leonel Ojala fortsetter, og befriende for Elverums svenske strekspiller at spekulasjonene nå er over.

Leonel Ojala har vært i tenkeboksen. 13. mars fyller han 26 år og vegvalget videre har gjort at klubben har ventet på signaturen. Håndballen krever sitt, og samtidig har han tenkt på et liv etter håndballen.

Håndballsatsingen krever sitt. Også et liv ved siden av håndballen for å få økonomisk grunnlag han kan leve av. Derfor har det dratt ut, men nå er et avgjort, – for 2 år fremover.

Leonel har opplevd det meste med håndballen, men han er fortsatt sulten på mer.

Som fersk verdensmester frra U-VM for Sverige kom Leonel til Elverum foran 2007/2008-sesongen. Det ble en tung høst i den nye klubben med mange nye spillere som skulle settes sammen til et slagkraftig lag. I desember kom mye på plass, og i den siste halvdelen av sesongen var det ingen av de andre lagene som sanket flere seriepoeng. Det endte med 5.plass i serien, og det toppet seg helt da Elverum snøt Drammens for «avskjedsfesten» for Glenn Solberg og Frode Hagen da de vant finaletrilleren i Bergen.

Året etter ble det en ny 5. plass i serien for Leonel, og NM-sølv i Spektrum sammen med 4.500 elverumsinger som fulgte svensken og laget til Oslo.

Leo fikk en ny tur til Spektrum i sesongen 2009/2010 og denne gangen var han med på å sakaffe Elverums første Kongpokal, samtidig som laget hadde tatt sølv i serien.

Han hentet med seg et nytt seriesølv i fjor, og i sin femte sesong for Elverum er han igjen med i toppstriden for sin norske klubb, – denne sesongen.

(Elverum)