Erik klar for EM – Elverum

Erik klar for EM

Suksess i EM-kvalikken, og dermed "røk" sommerferien for Erik Thorsteinsen Toft igjen, - som vanlig.

Slik har det vært hvert eneste år siden han debuterte på et landslag i håndball, mot Kroatia 25. juni 2008, 15 år gammel. Mens lagkameratene har fått seg en etterlengtet sommerferie har forberedelser og representasjonsoppgaver fylt hverdagen hvert eneste år for 19-åringen.

Slik blir det dette året, takket være hans egne prestasjoner.

Under forberedelsene til EM-kvalikken i Bergen i påsken var laget med i en turnering i Tsjekkia uka før påske der Elverums-gutten ble kåret til turneringens beste spiller.

Mandag er det hjem til Elverum og full trening med klubbkameratene foran kvertfinalene i sluttspillet som starter med Runar hjemme i Terningen Arena onsdag kl. 18.30.

Om Christian Berges gutter skal få det som de vil blir det klubbhåndball fram til sluttspillfinalene som kan ende med spill fram til 19. mai. For de fleste kan det da bli noen dager fri, men for Erik blir det nye landslagssamlinger og oppkjøring fram mot EM i Tyrkia 5. – 15. juli.

Etter kvalikkampene i Bergen står Erik med 57 landskamper, og EM-plassen ble sikret etter disse resultatene iFRAMOhallen i Bergen:

Friday 6. April   27-22 SRB Serbia ISR Israel       
    31-20 NOR Norway AUS Austria    
Saturday 7. April   27-26 AUS Austria SRB Serbia    
    21-39 ISR Israel NOR Norway    
Sunday  8. April   27-23 ISR Israel AUS Austria    
    21-27 SRB Serbia NOR Norway