Seier i Sverige – Elverum

Seier i Sverige

Her kan du lese alt om de tre siste kampene i Team Sportia Open.

Etter seieren i åpningskampen mot Viking så har vi dag 2 og 3 møtt to svenske Eliteserielag. I fredagens kamp mot Stockholmslaget Hammarby møtte vi et lag som varierer forsvarsspill mellom 3-2-1 og 5-1. Kjempebra trening for oss da vi ofte ikke utsettes for dette.

Fra start og i stort sett gjennom hele kampen løser vi oppgavene framover bra med mye fart i både ball og bein. Vi har mange bra bevegelser som lokker opp svenskenes forsvar og gir oss bra muligheter.

I første omgang står vi for andre dagen på rad dårlig i forsvar. Vi faller i tempo og Hammarby med sine temposkifter spiller seg gang på gang til bra sjanser. Få redninger i mål som fører til pauseresultat 15-15.

I andre kommer Leo Ojala inn og sammen med Magnus Gullerud stenger de igjen midtforsvaret. Dette gir mer trygghet for Goran som begynner å komme på ballene og med fortsatt bra spill framover så glir vi sakte men sikkert ifra til som mest en ledelse med 6 mål. Hammarby pusser på resultatet til sluttresultatet 29-24 i Elverums favør.

Kampfakta Elverum – Hammarby 29-24 (15-15)

Mål Elverum: Andre Lindboe 7, Andreas Rönnberg 6, Leo Ojala 4, Steffen Stegavik 4, Magnus Gullerud 4, Kjetil Aanestad, Kalle Björkman, Aleksander Börresen och Erik Toft 1

Fredagens andre Unge – Gamle kamp var bowling som vi kan spille på hotellet der vi bor. I denne fight viser igjen de gamle enda en gang hvem som er eldst. Høyeste poengsummen hadde vår kjære oppman Roger Næss med finfine 212. Snittet for de eldre var 127 mot de yngres 112.

Lørdag ventet Halmstadlaget HK Drott som tapte åpningskampen mot Hammarby med 29-27 og fredag vant mot Viking med 28-27. Altså gjaldt det for oss å maks tape med 3 mål for å nå finale mot HK Aranäs.

Kampen innledet målfattig med to bra forsvarsspillende lag og to målvakter som direkte kommer igang og redder skudd. Etter ti minuter og stillingen 4-2 i Elverums favør så tar Drott timeout.

Omgangen fortsetter målfattig og til pause er stillingen 10-9 til Elverum.

I andre omgang kommer vi ut med bedre tempo i kroppen og drar direkte ifra med 2-3 mål. Erik Toft skyter mange knallharde skudd som Drotts målvakter knapt rekker å reagere på. Etter 15 minuters spill leder vi 21-17. Herifra har vi vår dårligste 5 minuters periode og Drott kan både komme likt og forbi til ledelse med 22-21.

Mange lag hadde her lett kommet bakpå, men med hjelp av herlige tilreisende Elverumsfans så orker vi samle oss igjen og kan vende kampen til seier 28-27.

Kampfakta Elverum – HK Drott 28-27 (10-9)

Mål Elverum: Erik Toft 8, Steffen Stegavik 7, Magnus Gullerud 4, Kalle Björkman 3, Leo Ojala 2, Michael Thon, Andre Lindboe och Ari Stefansson 1

Dagens kamp mot Aranäs HK var finalen i Team Sportia Open. Disse lagene var gruppevinnere i hver sin pulje og skulle gjøre opp seg i mellom om seieren i helgens turnering. Du kan lese alt om kampen her. Steffen Stegavik, Magnus Gullerud og André Lindboe ble tatt ut på turneringen All star team.

Med knappe to uker igjen til Cupkampen mot Veldre og deretter påfølgende helgs Europa-cup kamp mot Tongeren så kjenner vi at vi begynner å nærme oss et spill som vi tror kan gi oss mange poeng i høst.