Før kamp: United HC Tongeren – Elverum

Før kamp: United HC Tongeren

I den første runden i kvalifiseringen skal vi ut mot et for mange ukjent lag fra Belgia.

Vi kjenner lite til belgisk håndball både på landslagsnivå og klubbnivå. Vi har aldri før møtt et belgisk lag og vet dermed ikke hvor nivået ligger. Likevel kan vi ikke ta lett på denne motstanden da deres to største stjerner er to øst-europeiske herrer på hver sin sideback. Byen Tongeren er forøvrig Belgias eldste by og er på størrelse med Hamar med rundt 30 000 innbyggere. Du kan besøke deres hjemmeside her. Se noen av deres kamper på You Tube. Se profilen deres på EHF sine sider.

By: Tongeren

Hjemmebane: Eburons Dome

Tilskuersnitt 11/12: Ukjent

Plassering hjemlig serie 11/12: 1.plass

Europacup 11/12: 3.runde i cupvinner-cup. Tap 57-55 mot RK Vojdovina fra Serbia.

Profiler: Vladimir Taseski (Makedonia) og Sasa Djukic (Bosnia)

Skadesituasjon Elverum: Lazo Majnov ikke spilleklar. Kjetil Aanestad blir hjemme. Håkon Ekren, Mishels Liaba og Jørgen Bakke ikke med til Belgia.

Det er viktig å få med seg et godt resultat før hjemmekampen i Terningen Arena neste helg. Elverum fikk seg en fin oppkjøring i storseieren over Veldre i cupen, men det kan forventes betydelig tøffere motstand i EHF-cup. Vi minner om at du kan høre kampen på Elverumsradioen.