Fra sidelinja – Elverum

Fra sidelinja

Elverum Håndball er meget glad for å presentere Arne Flygind og Stein Berg som nye skribenter på vår hjemmeside ehh.no. Arne og Stein kommer til å ha sin egen avdeling på siden som heter "Fra Sidelinja med Stein Berg og Arne Flygind". De kommer til å følge Elverum håndball med et skråblikk der de har frie tøyler rundt hva de kan skrive om.

Mye suksess – og hyllest til tre bærebjelker 14.05.13

Da Christian Berge tok over  trenerjobben i  Elverum i 2008 la han ikke skjul på at målet var å få det nye laget sitt til å bli best i Norge. Sesongen vi nettopp har avsluttet har vist at han ikke tok munnen for full. Han har fått, lagd og skaffet mange gode spillere som har bidratt til triumfene, og det er mange, både på og utenfor banen, som har gjort sitt til at sesongen 2012/2013 sportslig sett er den beste i Elverum Håndballs 67 år lange historie.

Om vi ser de siste årenes  glansperiode under ett er det mange helhjertede og flotte idrettsgutter som har gjort  Elverum til Norges beste. Hver og en har i tur og orden glidd inn i et miljø der sterk treningskultur, samhold og lagfølelse har vært dominerende. Trivsel er blitt et solid varemerke i  en klubb der både lokale gutter og innflyttere fra inn- og utland fort har fått et håndballhjerte som banker hardt for Elverum.

Vi skal ikke forsøke å gradere dem altfor mye etter innsats og fortjeneste.  Men etter denne sesongen, med sportslig suksess nesten i overkant av hva en kunne forvente, må det være lov å dvele litt ekstra ved tre bærebjelker  som ikke vil stå i lagoppstillingen neste sesong:  Lars Nordberg, Magnus Gullerud og Steffen Stegavik.

Hva Lars har betydd siden han bestemte seg for å satse som utespiller i håndball i stedet  for som fotballkeeper  i 2003/2004, kan egentlig kort beskrives ved at spillerdrakta hans, med 10 på ryggen, ble fredet etter sluttspillfinalen i Terningen Arena! Den skal opp på veggen og ikke brukes av noen annen Elverum-spiller (på samme måte som Stig Raschs drakt nr. 8, som heller ikke har vært i bruk i Elverums lagoppstilling etter at han ga seg i 2007). En slik heder fortjener Lars. Han har vært et naturlig samlingspunkt i Elverums håndballmiljø gjennom  hele sin 300 kamper lange karriere, og en viktig omsorgsperson som spesielt de nye i klubben har hatt stor nytte av.

Magnus Gullerud kom som en målbevisst, talentfull og ivrig unggutt fra Skarnes for å gå på skole og utvikle seg som spiller i Elverums sterke håndballmiljø. Etter at han ble tatt opp i A-stallen foran 2009/2010-sesongen ble det en del benkesliting før han slapp skikkelig til. Men trener  Berge  visste hva han gjorde, og gutten var treningsvillig og tålmodig som få. Og Magnus har sannelig fått lønn for innsatsen:  Nå har han mer eller mindre fast plass i Hedins midtforsvar på landslaget, av Postenligaens spillere ble han nylig valgt som årets strekspiller, og fra neste sesong  er han klar for et nytt steg på karrierestigen i danske Sønderjyske. Naturligvis ønsker vi han lykke til, men du verden som vi vil savne denne kjernekaren og glitrende spilleren!

Så sist, men slett ikke minst: Steffen Stegavik. Da han valgte Elverum som sin nye klubb  i 2007 kom han med en teknikk, hurtighet og innsats som vi ikke hadde hatt maken til i en og samme person, og han ble fort et samlingspunkt for både spillere og tilskuere. Og slik har han fortsatt. Med sin sterke lagfølelse og flotte idrettsholdning har han vært en ledestjerne i miljøet og laget. For oss på tribunen har det vært deilig å ha en så helstøpt utøver å holde med og heie på. I sine beste kamper har Steffen vist at det finnes flere måter å spille håndball på enn den kraftstilen som råder og som gjør spillet mer primitivt. Det er synd landslagsledelsen ikke har sett muligheten til å bygge opp et spill rundt en slik fullblods allround-spiller. Det kunne kanskje ha gitt litt utvikling av det statiske spillet til det norske landslaget.

I kraft av sine ferdigheter og sin personlighet er Steffen et selvsagt midtpunkt på banen, alltid hundre prosent konsentrert, og derfor spesielt inspirerende for medspillerne – og for oss som ser på. Vi får håpe det ikke går mer enn ett år før han har spilt Kolstad opp i eliteserien  slik at vi får se han igjen i Terningen Arena – selv om han blir en farlig motstander og vi blir sittende og mimre om da det var vi  som hadde landets flotteste håndballspiller.

Stein Berg og Arne Flygind

14.04.13 Målet er å miste spillere av Arne Flygind

09.04.13 Omstart for mer gull? av Arne Flygind

22.03.13 Gullinnlegg av Stein Berg og Arne Flygind

13.03.13 Klart for høy feber av Stein Berg

04.03.13 Uovervinnelige Taiga`n av Arne Flygind

11.02.13 Magnus den gode av Arne Flygind

07.02.12 Kvelden da alt stemte av Stein Berg

05.02.13 Nå starter tidenes sesong av Stein Berg

24.01.13 Neste skritt i rekruttering? av Stein Berg

15.01.13 Tanker på tampen av en stille håndballtid av Arne Flygind

31.12.12 Hvor forsvant selvtilliten av Stein Berg

18.12.12 Han lager bortekamp til hjemmekamp av Arne Flygind

04.12.12 Massemønstring som ga klump i halsen av Arne Flygind

15.11.12 Hjalp det på tryggheten? av Stein Berg

08.11.12 Ikke perfekt, men herlig av Stein Berg

31.10.12 Èn scoring unna det perfekte av Arne Flygind

25.10.12 Brystkassa fram – med rosa sløyfe på av Arne Flygind

11.10.12 «Luksusproblem(?)» av Stein Berg

05.10.12 «Om du har ett äpple, vill du dela det med mig..» av Arne Flygind

25.09.12 Mye innsats, men publikum var best av Stein Berg

18.09.12 Seksnasjoners super-mix av Arne Flygind