Seksnasjoners super-mix – Elverum

Seksnasjoners super-mix

 18.09.12

Ny sesong. Store forventninger. Hverken trenere eller spillere legger skjul på at det store målet er seriegull. De sportslige forutsetningene er bedre enn noen gang. Og sett fra sidelinja – med en liten fot på innsiden av miljøet – finnes det noen flere gevinst-faktorer:

Seks nasjoner er representert på årets Elverum-lag i Postenligaen.  Om du tror det byr på problemer, så er du på villspor. For Elverums internasjonale blanding er en super-mix som du neppe finner maken til i noen annen norsk klubb. Sterkt samhold, evne og lyst til å ta vare på hverandre, og samtidig gi hverandre rom til å være seg sjøl, preger denne gjengen, både på og utenfor banen.

At nordmenn fort kan finne tonen med spillere fra andre nordiske land er ikke så vanskelig å forstå. Men når det kommer en 32-åring fra Kroatia, og rett etter en like gammel kar fra Makedonia? Kan ikke det by på uvante utfordringer? – Nei, over hodet ikke, sier Steffen Stegavik, nyutnevnt kaptein hos Elverum. – Ikke utover at vi må snakke engelsk med Lazo. Og det er ikke noe problem, slår han fast.

Både keeper Goran Rajkovic og Lazo Majnov er trivelige, positive karer som fant seg godt til rette i både spillergruppa og lokalsamfunnet fra første stund. – Hvor gutta kommer fra spiller ingen rolle, det som betyr noe er hvordan de er som personer og hvilke holdninger de har, understreker en av oppmennene, Roger Næss. – Og slik sett er vi utrolig heldige her i Elverum. Oppmannskollega Jonny Børresen er enig: – Det er en hovedgrunn til at jeg er inne i mitt sjuende oppmannsår, og det er at det er så innmari moro å jobbe med en så fin gjeng, sier han.

Foto: Wenche Norberg-Schulz

Foto: Wenche Norberg-Schulz

To andre som lever tett på spillerne og trenerne er fysioterapeutene Guri Midtsundstad og Øyvind Bronken. – Bedre samhold i et lag er det vanskelig å få til. Spillerne utfyller hverandre på en glimrende måte og er lojale i forhold til hverandre, er de enige om.

Den utlendingen som har lengst sammenhengende fartstid i Elverum, Leonel Ojala, slår kort og godt fast: – Elverum er i en særstilling som klubb, med en fantastisk atmosfære i og rundt laget. Jeg trives utmerket, sier svensken med finsk statsborgerskap, som er inne i sin sjette sesong i Elverum og har anlagt en egen liten urtehage hjemme på Søbakken!

Og både Ari Stefansson og Kalle Björkman har valgt å komme «hjem», Ari etter bare en sesong i Bodø, mens Kalle var to år i svenske H43! Og for Morten Nergaard var det ikke noe alternativ til Elverum i Norge da proffeventyret fikk en altfor brå slutt i Aalborg.

Lagets fremste ballartist, Andre Lindboe, har hatt stor utvikling de tre årene så langt i klubben, både som spiller og på det personlige plan. Han sier det slik: – Elverum Håndball er en klubb hvor trenere, støtteapparat og andre gjør alt for oss spillere. Her blir vi tatt vare på og gitt mulighet til å utvikle oss både som håndballspillere og mennesker, og for meg har Elverum rett og slett vært en klubb å bli voksen i.

Bedre attest er det vanskelig å gi!

Arne Flygind