Tøff med ball – Elverum

Tøff med ball

Elverum reiser i helgen opp til Trondheim for å spille bortekamp mot Viking i forbindelse med "Tøff med ball - Håndballuka".

Det er lenge siden Elverum har besøkt Trondheim for en obligatorisk kamp, mye grunnet mangelen av topplag på herresiden i Trondheim. På damesiden er derimot Trondheim godt representert i både Postenligaen og 1.divisjon. I 1.divisjon finner man Sverresborg og Utleira, mens det i Postenligaen er Byåsen som er det absolutte flaggskipet. I tillegg kommer Levanger og Selbu som to andre klubber med noe tilhørighet til Trondheim.

På herresiden har det vært dødt siden Heimdal HK gikk konkurs. En konkurs som førte mange trøndere nedover Østerdalen til håndballbyen Elverum, om enn med noe varierende hell. Etter Heimdals fall har det vært gjort noen sporadiske forsøk på å nå toppen blant andre trønderske klubber. Kolstad var en tur oppe i 1.divisjon, men måtte ta turen ned og Strindheim var en tur oppe, men måtte også ta turen ned i 2.divisjon.

Nå er derimot Kolstad på alvor i gang og vil nok stabilisere seg i årets 1.divisjon. Et ungt, men veldig bra mannskap er det tidligere landslagstrener Sven Tore Jacobsen og hans assistent Stian Gomo har å rå over. Flere spillere har kommet tilbake fra eliteserieklubber og 1.divisjonsklubber i Norge, deriblant Truls Fjeseth, Kim André Rinnan, Mats Wæraas og Odin Sundland som har hatt et opphold i Elverum håndball. Det er noe på gang på herresiden i Trondheim, så kanskje kan Elverum om noen få år reise til Trondheim og møte Kolstad i en håndballgalla. For Elverum og Kolstad er lik på et område, begge leder tilskuerstatistikken i sine respektive avdelinger.

Elverum Håndball Herrer reiser oppover til Trondheim fredag og vil trene i Nidarøhallen F2 klokken 17.00. Etterfulgt av Rosenborg-kamp og middag. På lørdag er det håndballgalla i Trondheim Spektrum, Byåsen møter Storhamar og Viking møter Elverum. Og selv om det er både ishockey-kamp og noen 1.divisjonsoppgjør samtidig så er det håp om at det bli en folkefest i Trondheim Spektrum. Taiga`n kommer med et par busser og det er fortsatt 20 plasser igjen, gå hit for påmelding. Påmelding er åpen til 20.00 torsdag kveld. I tillegg til bussene er det sikkert noen som tar turen med privatbiler og det er håp om 150-200 Elverum-supportere i Trondheim.