Før kamp: Viking HK – Elverum

Før kamp: Viking HK

Det er klart for 2.runde i herrenes Postenliga.

På lørdag møtes Elverum og Viking i Trondheim Spektrum. Det er hjemmekampen til Viking som blir spillt i Trondheim. Denne kampen markerer avslutningen av «Tøff med ball – Håndballuka» som har preget bybildet i Trondheim hele denne uka. Før herrekampen skal damene i aksjon. Byåsen møter Storhamar i det som blir en spennende kamp. I fjor utfordret Storhamarjentene Byyåsen om sølvmedaljen. I år uttaler Byåsen at de skal utfordre Larvik, mens Storhamrs trener Arne Senstad har uttalt en litt mer nøktern plassering dette året. De supporterne som tar turen fra Elverum har hvertfall muligheten til å se topp damehåndball i forkant av høydepunktet like etterpå.

Viking serieåpnet med tap 31-28 bort mot ØIF Arendal i åpningen av deres nye arena Sør Amfi. En god prestasjon tatt i betraktning at Kjetil Strand sto over med sykdom. Til og med den frittalende Gunnar Blombäck ga skryt til sine gutter etter tapet. Identisk kamp forrige sesong endte med et måls seier til Elverum etter at Morten Nergaard reddet med pannebrasken i siste sekund. Det blir spennende å se hvor Viking står denne sesongen og en god pekepinn får man sikkert i kampen på lørdag. Det skal hvertfall være sikkert at Stavanger-laget er meget godt hvis alle er skadefri.

Resultat tilsvarende kamp 11/12: 29-30 til Elverum.

Tilskuere tilsvarende kamp 11/12: 372 personer

Plassering Viking 11/12: 9.plass

Profiler Viking: Vegard Samdahl og Kjetil Strand

Dommer lørdag: Lars Jørum og Kim Rune Stenhaugmo

Skadesituasjon Elverum: Lazo Majnov er meldt spilleklar etter en irritasjon i lysken. Morten Nergaard er ikke spilleklar. Håkon Ekren og Mishels Liaba er ikke med til Trondheim, resterende 18 spillere er med.

Elverum vil trene fredag klokken 17.00 i nidarøhallen F2, deretter er det Rosenborg-kamp på Lerkendal stadion. Kampstart lørdag er 18.00 (Byåsen-Storhamar 16.00).