Lett videre – Elverum

Lett videre

Det ble en festaften i Terningen Arena med dobbelkamp foran 2000 tilskuere.

Den første kampen for kvelden var Storhamar mot stjernegalleriet fra Larvik. Og jentene fra Hamar beit godt ifra seg selv om starten av kampen var tøff. 6-1 var stillingen i favør Larvik etter kun ti minutter. En time-out fra Arne Senstad og Storhamarjentene fikk endelig i gang maskineriet. Larvik ledet 16-11 til pause. Terningen Arena var tidvis på kokepunktet når Storhamar kom seg opp i ryggen i løpet av andre omgang, men det holdt ikke helt inn. Larvik kunne til slutt juble for seier 26-23.

Den andre kampen gikk mellom Elverum og Runar som på forhånd var spådd å være en jevn kamp. Hjemmelaget tok derimot komandoen fra start gjennom et suverent forsvarsspill som følges opp av en strålende Morten Nergaard bakerst i mål hos Elverum. Fremover er det først og fremst Erik T. Toft som dunker inn mål for vertene. Elverum kan gå til pause med ledelse 14.9.

Det virker som hedmarkingene har bestemt seg i garderoben for å «drepe» kampen i begynnelsen av andre omgang. Det stenges nesten helt bakover samtidig som det rulles opp det ene lekre angrepet etter det andre. Før publikum omtrent har satt seg igjen etter pausen så leder Elverum 22-11 mot et uvanlig tamt Runar. Resten av kampen ble i bunn og grunn kun en formalitet og Elverum kunne juble for seier 32-20 og er dermed klare for semifinale i cupen.

Alle som var i aksjon i Terningen Arena i kveld skryter av publikum. Christian Berge uttaler til Østlendingen at stemningen var fantastisk og at han ønsker det slik i alle kamper.

Neste begivenhet er foreløpig årets største og forhåpentligvis tidenes største. Rosa Sløyfekampen i Hamar OL-amfi på lørdag klokken 17.00 mot ØIF Arendal. En kamp med gratis inngang. Det ville vært fantastisk om 6000-7000 tilskuere kunne gjenskape det som ble vist i Terningen idag og virkelig løftet taket i amfiet.

Det skal ikke kun settes tilskuerrekord, det skal settes desibelrekord!