Luksusproblem(?) – Elverum

Luksusproblem(?)

05.10.12

Fra å score over 40 mål i en kamp til å slippe inn nesten 40 like etterpå! Hjelp, skal vi få det så spennende før sesongens favoritter får spilt seg i form og vi kan nyte kampene uten neglebiting og svettetokter? Vi får håpe at heller ingen andre lag finner stabiliteten på ei stund, slik at serien ikke avgjøres før laget vårt kommer i rette rytmen.

I øyeblikket er mannskapet nesten FOR jevnt. Se på disse to tilfeldige lagene jeg har satt opp for moro skyld, og si meg hvem av dem som er best: Hvitt lag: Keeper:  Morten – (fra høyre) : Kjetil, Ari, Steffen, Leo, Erik, Andrè. Svart lag: Keeper: Goran – (fra høyre) : Kalle, Lazo, Andreas, Gullis/Aleksander, Lars, Michael.

At det er flere enn oss fra sidelinja som ville ha problem med å plukke ut de ideelle sammensetninger til enhver situasjon, ga Lars Nordberg et godt eksempel på da han gikk fra benkesliter mot BSK/NIF til 9-målscorer mot Drammen. I alle fall er det ikke lett å få en fast struktur, med noen stabile støttepillarer på banen, dersom alle skal få  vært med på å utvikle spillet i kamp.

Foto: Wenche Norberg-Schulz

”Luksusproblem” sier lagledere når de har gode spillere de ikke får brukt nok. I alle fall er det bedre enn motsatte situasjon, og særlig i perioder med skadefravær. Hittil er ikke de fleste norske spillere blitt mer proffe enn at en plass på laget gir mer inspirasjon enn å bli satt ut. Men i toppserien satses det såpass av både klubber og spillere at mentaliteten hardner.

Christian Berge poengterer stadig at det er treningsinnsatsen som bestemmer laguttak. Det er først og fremst i den daglige treningen spillerne har anledning til å jobbe med det som skal gi framgang – og fast plass på laget. Det kjennes sikkert som en hardere vei, men på sikt kan det gi en tøffere innstilling, og fremfor alt en ubegrenset treningsdisiplin. Det er all idretts sikreste vei til suksess.

For oss på tribunen er det likegyldig hvordan oppgaven løses. Vi ser ikke annet enn at guttene gjør så godt de kan, og som oftest er det godt. Som erklærte seriefavoritter skal de helst vinne hver gang, men de er ingen roboter. Ennå.

Stein Berg