Brystkassa fram – med rosa sløyfe på – Elverum

Brystkassa fram – med rosa sløyfe på

25.10.12

Nå er vi spent. Spent på om nakketaket gutta tok på seg sjøl etter to skuffende prestasjoner på bortebane mot Drammen og Fyllingen vil få virkning i hver eneste kamp framover. Foreløpig har de gitt to bevis på at «vaksinen» har virket. Både ungarske Grundfos Tatabanya og Runar var sjanseløse da spillerne våre satte fram brystkassa hjemme i Terningen Arena.  For det er det de må, både hjemme og borte, om de skal kunne innfri forventningene både vi og de sjøl har til denne sesongen.

At Terningen Arena var nesten fullsatt under cupkampen mot Runar ser jeg på som en kjærlighetserklæring til et lag som på sitt beste kan virke som en ugjennomtrengelig kjøttmur i forsvar og som briljerer med et utsøkt repertoar i angrep. Det er slik vi helst vil oppleve dem – hver gang! Taiga`n fører an og bidrar il et trøkk som ingen annen hall i håndball-Norge er i nærheten av. Og spillerne og trenerne legger ikke skjul på betydningen av publikumsstøtten. Den er en motivasjonsfaktor  som er rene tennvæsken for dem.

Men i hver kamp er det likevel den indre motivasjonen hos hver enkelt som må være på plass. Uten drahjelp fra den enorme publikumsbegeistringen på bortebane er det viljen til å «blø for drakta», som det heter, som er avgjørende. Og halvparten av kampene spilles jo på andre arenaer enn i Terningen Arena, uten støtte fra nærmere 2.000 på tribunen. Riktignok er den trofaste Taiga`n-gjengen som oftest på plass også på bortebane, men det er likevel spillernes egen innstilling som har hovedrollen. De to siste hjemmekampene har gitt oss på sidelinja trua på at den nå har satt seg og ikke vil være noen mangelvare framover – heller ikke i oppgjørene på bortebane.

Neste store test er en helt spesiell forestilling, en kamp for mer enn to poeng, mot ØIF/Arendal i Hamar OL-Amfi lørdag. Da vil vi få oppleve et hjemmelag som har skiftet trøyefarge – fra hvit til rosa, med en sløyfe på brystkassa. Denne ettermiddagen vil det gi dobbelt mening å sette «kassa» fram og vise muskler:  Kreftforeningen/Rosa sløyfe-aksjonen og Elverum folkehøgskoles bistandsprosjekt i Uganda er bakteppet for kampen, og med stor sponsorstøtte og gratis inngang vil det kunne bety rekordpublikum og  mye penger til livsviktige formål. For om det går slik idèbobla Kalle Björkman og hele Elverum Håndball håper blir det 6.000 og ny publikumsrekord for norsk seriehåndball i Hamar OL-Amfi. Tenk for en dag det kan bli: To seriepoeng til Elverum, ny norsk publikumsrekord og masse penger til brystkreftsaken og bistandshjelp til Afrika! Vel møtt i amfi`n!

Arne Flygind