Elverum til cupfinale – Elverum

Elverum til cupfinale

Elverum reiste til ROS Arena med revansjelyst etter tapet for Drammen i serien. Gevinsten med seier ble cupfinale.

Det var mye på spill i onsdagens semifinale mellom Elverum og Drammen. To lag med tradisjoner i cupen de siste fire årene og en reprise av finalen i 2009. Drammen uttalte på forhånd at «ingen» unner hedmarkingene seier og det ga bortelaget blod på tann. Første omgang bar preg av at det var mye på spill. Det var to tente lag som entret banen, men det var gjestene som fikk et lite overtak tidlig i kampen. Det var spillt nesten 15 minutter når Drammen måtte ta time-out. Da ledet Elverum med tre mål. Vertene hadde muligheten til å knappe innpå, men noen slurv sørget for at Elverum kunne gå i garderoben med ledelse 15-11.

I andre omgang åpnet Drammen friskest og knappet raskt inn på Elverums forsprang, de kom derimot aldri nærmere en 1-2 mål. Det var tidvis enormt høyt tempo og en god del bom og tekniske feil som preget denne omgangen. Elverum klarte aldri å riste av seg Drammen og det ble nervepirrende sluttminutter for de 622 tilskuerne på tribunen i ROS Arena. Et minutt før slutt var det uavgjort og Christian Berge tok time-out. Det påfølgende angrepet resulterte i mål av Erik T. Toft som også ble banens beste med 12 nettkjenninger totalt. Drammen fikk et frikast fire sekunder før slutt, men Elverums spillere ofret livet, noe som resulterte i en to-minutter for Steffen Stegavik. Det påfølgende frikastet fra Ronald Putans ble blokket ned av Magnus Gullerud.

Elverum kunne juble for tur til Oslo Spektrum i romjula, cupfinale mot FyllingenBergen. Bergenserne knuste Haslum i sin semifinale. Dermed er det nok en gang duket for folkevandring fra Elverum til hovedstaden.