Èn scoring unna det perfekte – Elverum

Èn scoring unna det perfekte

25.10.12

6.062 tilskuere og ny norsk publikumsrekord, en utrolig dugnadsinnsats, store beløp til kreftsaken og folkehøgskolens bistandsprosjekt i Uganda, og en ramme omkring et håndballarrangement som ingen har opplevd i Norge før. Det manglet bare en eneste Elverum-scoring på at denne lørdagen i Hamar OL-Amfi ble en uovertruffen opplevelse!

Men pytt-pytt! Selv om gutta ikke var helt på høyden rent spillemessig, var prestasjonen til alle de andre som bidro på et utrolig høyt nivå! Nå skal du få noen fakta: Helt fra det øyeblikk supersvensken Kalle Björkman fikk med Elverum Håndball på ideen om Rosa Sløyfe-kampen og til den var vel i havn sist lørdag, hadde han sjøl lagt ned mellom 600 og 700 arbeidstimer for arrangementet. Andre nøkkelpersoner i administrasjonen sto også på jevnt og trutt, ikke minst arrangementsansvarlig for Elverums hjemmekamper, Kjersti Maurstad. Fredag jobbet 60 kvinner og menn dugnad i 11 timer med forberedelser i Hamar OL-amfi, og lørdag var 90 personer i sving i 7,5 timer! Det blir totalt 1.335 dugnadstimer disse to dagene, som kan gjøres om til 35,6 arbeidsuker, eller 8,3 månedsverk!

Tro bare ikke det var alt Elverum Håndballs dugnadshelter presterte denne helgen: 11 av dem som tok sin tørn i Hamar OL-amfi dro rett til Terningen Arena lørdag kveld og sto på der i tre timer med å  rigge hallen for konserten med Turbonegro. Og som om det ikke var nok: Ni av dem var tilbake etter konserten og tok et tre timers nattskift for å gjøre hallen klar til håndball søndag formiddag! Klokka ble godt over tre før de var i seng!

– Jeg er enormt imponert og har aldri opplevd maken til dugnadsinnsats,  sa han som var helgens  hovedperson og store vinner, Kalle Björkman. Han tror det kommer til å gå ei tid før han fatter hva Elverum Håndball har gjort. – En god kompis av meg mente at over 6.000 i Hamar OL-amfi er som om Rosenborg skulle trekke 60.000 til en av sine kamper, sier han.

Dagene etter suksessen fikk Kalle hundrevis av positive tilbakemeldinger. En av dem var fra driftsjefen i Hamar OL-amfi, Tommy Larsen, etter at alt var ryddet lørdag kveld. Meldingen lød slik: «Hei Kalle. Tusen takk til Elverum Håndball for et topp arrangement. Et fantastisk publikum og imponerende dugnadsinnsats, og jeg tar av meg hatten for hva du og Elverum Håndball fikk til. Grattis! Da jeg forlot hallen var 50-60 i sving med å rydde og demontere gulvet. Takk, og nyt kvelden.»

Det gjorde Kalle. Og det er mange som tar av seg hatten!

Arne Flygind